Hierdoor gaan de brandstofprijzen dalen!

Hierdoor gaan de brandstofprijzen dalen!

De gevolgen van de beperkende maatregelen die de overheden instellen om de coronacrisis te bezweren, houden de prijzen van benzine en diesel laag. En dat zal nog wel een tijdje blijven duren ook, aldus Total.

De olievoorraden zijn hoog, maar de vraag is laag. En dat houdt de brandstofprijzen gematigd. De beperkende maatregelen waarmee de overheden de Covid-19-pandemie proberen te bezweren, hebben een grote impact gehad op de wereldwijde brandstofconsumptie: er rijden minder auto’s en er vliegen minder vliegtuigen. En dat heeft de prijs van een vat ruwe olie doen kelderen. Begin dit jaar bedroeg de prijs 70 dollar, in maart nog 50 dollar en in april nauwelijks 20 dollar. Inmiddels is de prijs stelselmatig aan het stijgen, al blijft het afwachten wat het effect van de heropleving van het coronavirus is.

Intussen zijn ook de prijzen aan de pomp weer wat gestegen, toch blijven benzine en diesel een stuk goedkoper dan vorig jaar. Sommige stemmen opperen zelfs dat die interessante brandstofprijzen de doorbraak van elektrische voertuigen zouden kunnen vertragen.

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.