Hier kost een Golf GTI echt geen drol!

Hier kost een Golf GTI echt geen drol!

Hier in Europa zie je overal waar je kijkt stadsautootjes. Hatchbacks en kleine Stations zwermen over straat. Volkswagen doet het hier dus goed met hun grote aanbod, maar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is dat wel anders.

In de Verenigde Staten moet alles namelijk groot, snel, of een combinatie van de twee zijn. Een basis-Golfje met 100 PK koopt bijna niemand dus. Afgelopen jaar bestond 48% van alle verkochte Golf’s in de VS uit een GTI of een R. Daarom schrapt Volkswagen voor Amerika zeer waarschijnlijk alle Golfjes die niet die badge dragen.

Het is ook niet zo gek dat er zoveel GTI’s en R’s worden verkocht, want voor slechts 25.000 dollar heb je daar al een dikke GTI! Dat is slechts 6000 dollar duurder dan de basisvariant. Al helemaal als je je nieuwe GTI of R financiert, wat normaal is in Amerika, is het prijsverschil tussen een basis Golf en een GTI minimaal, dus kan je die extra PK’s net zo goed meepakken. Overigens kost een GTI in Amerika een dikke 20.000 euro minder dan wat we hier betalen, lang leve BPM etc.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.