Het wagenpark van Koningin Elizabeth. Rust in vrede

Het wagenpark van Koningin Elizabeth. Rust in vrede

Als het om auto’s gaat, werd de Koningin vaak afgebeeld met chauffeur. Maar de Koningin kroop ook graag zelf achter het stuur. De geruchten gingen zelfs dat de koningin geen rijbewijs had. Ze is alleen gezien achter het stuur op haar eigen terrein van zo’n 50.000 hectare

Het wagenpark van Koningin Elizabeth was afwisselend en typisch engels en klassiek. We hebben hier onder de bijzondere wagens van de Koningin uitgelicht.

Bentley Bentayga

Voor de koningin natuurlijk een koninklijke SUV. De Koningin was onder de indruk van de wegligging van de Bentayga.

Bentley

Daimler Super V8 LWB

De Daimler was de Koningin haar persoonlijke auto voor rondom Windsor Estate en Buckingham Palace.

Daimler

Jaguar  X-Type Estate

De Koningin ging graag van Windsor in Berkshire naar de kerk. Om daar te komen koos ze vaak voor de Jaguar X-Type Estate

Jaguar

Land Rover Defender

De Koningin heeft meer dan 30 Land Rovers in totaal gehad maar de 2002 Land Rover Defender 110 TD5 was haar favoriet voor de jacht. Met als favoriete optie de stoelverwarming, aldus Koningin Elizabeth zelf.

Land Rover

Range Rover

De Majesteit hield van robuustheid en was daarom een voorstander van Range Rovers. Met als favoriet de Range Rover LWB Landaulet, de uitgerekte versie met een open dak.

Range Rover

Rolls-Royce Phantom VI

Deze auto werd in 1978 door de Society of Motor Manufacturers and Traders aan de koningin aangeboden voor haar zilveren jubileum.

Rolls-Royce

Rover P5B

Twee van deze Rovers bevinden zich in het Heritage Motor Centre in Gaydon ter Warwickshire, beide eigendom van Hare Majesteit. James May van de Grand Tour nam er ooit een mee voor een proefrit, maar was bitter teleurgesteld toen hij ontdekte dat er geen blikje snoepjes in het dashboardkastje zat, nadat de geruchten rond gingen dat de Koningin Elizabeth altijd haar eigen potje snoep mee nam voor in de auto.

Rover

Vauxhall Cresta Estate

Het bewijs dat Hare Majesteit niet altijd luxe auto’s nodig had, hier werd ze gezien in haar Vauxhall Cresta Estate, circa rond 1980. Vauxhall blijft een Hofleverancier in die tijd. Later werd de koningin ook gezien in een Omega en Insignia.

Vauxhall

Bentley State Limousine

De koningin had twee officiële staats auto’s van Bentley deze versie was gebaseerd op de Arnarge. De Bentley State Limousine was uitgerust met lekbestendige banden en blauwe zwaailichten.

Bentley

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!