Het verkopen van een occasion

Het verkopen van een occasion
Als jij binnenkort je auto wilt verkopen dan is het verstandig om eerst het een en ander uit te zoeken. Je wilt natuurlijk wel een mooi bedrag krijgen op je occasion, dat is niet meer dan logisch. Er zijn dan ook verscheidene dingen die je wel moet doen, maar ook dingen die je niet moet doen bij het verkopen van een auto, wat mogelijk is op de site Ikwiljouwautokopen.nl. Hieronder vind je de do’s en don’ts over de verkoop van occasions.
Eerlijkheid
Als een geïnteresseerde partij een vraag stelt over jouw auto, antwoord hier dan eerlijk op. Mensen kunnen namelijk al veel informatie vinden over de occasion, door onder andere een kentekencheck te doen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Bovendien kunnen ze kijken naar de Nationale AutoPas, waar zo nu en dan de laatst genoteerde kilometerstand is terug te vinden. Daarnaast kunnen ze er op deze manier achter komen hoe lang de APK nog geldig is en of je schade hebt gehad. Als dit laatste het geval is, vertel de koper dan wat je gedaan hebt om de schade te verhelpen. Schade oplopen is perse geen groot probleem, als het maar goed opgelost wordt.
De eerste indruk
Mensen gaan vaak af op hun eerste indruk van een product, of dit nou een huis, kledingstuk of auto is. Het is dan ook belangrijk om de occasion vooraf helemaal schoon te maken. Bovendien is het verstandig om eventuele krasjes weg te werken, wat je zelf gemakkelijk kunt doen. Hoe beter de voertuig er uit ziet, hoe eenvoudiger het is om de auto te verkopen. Als je zomer- en winterbanden hebt voor jouw occasion, laat deze dan ook zien aan de mogelijke koper. Hij/zij wil natuurlijk zeker weten dat de banden nog lang op een veilige manier gebruikt kunnen worden.
Laatste check
Voordat je de auto in de verkoop zet is het tevens verstandig om een monteur of garage de occasion nogmaals te laten keuren. Hierdoor kom jij niet voor vervelende verrassingen te staan, maar de koper ook niet. Dit is voornamelijk aan te raden als jouw voertuig al wat ouder is. De monteur kan je vertellen welke onderdelen van de auto nog goed zijn, maar ook welke gerepareerd moeten worden. Dit kan in het heden zijn, maar ook in de nabije toekomst. Hierover zou je open en eerlijk moeten zijn tegenover de koper, zodat je later geen boze mails of telefoontjes krijgt.

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.