Het ultieme accesoire voor bij je Mercedes-AMG Project One

Het ultieme accesoire voor bij je Mercedes-AMG Project One

Mercedes AMG Project One

Welke autodealer je ook binnen loopt, overal staat een vitrinekast met accessoires. Van loopauto’s tot sleutelhangers en van paraplu’s tot wielrenfietsen. Maar als accessoires ontwerpen een wedstrijdje ‘ver plassen’ zou zijn, dan wint Mercedes-AMG deze per direct.

De marketing-afdeling van Mercedes-AMG zat in een overleg en gooide de vraag op tafel ‘Welke accessoires gaan we ontwikkelen voor bij de Project One?’. Een van de marketeers stond op en zei ‘Wat zeggen jullie van een 15,7 meter lange speedboot in de kleuren van de Project One met twee Mercury-racing V8-motoren achterop?’ En zo geschiedde.

Nee, dat zou echt een belachelijke gang van zaken zijn. Cigarette Racing, de fabrikant van de boot, werkt al sinds 2007 met Mercedes-AMG samen. De samenwerking is ooit begonnen, omdat Mercedes-AMG meer contact wilde krijgen met Florida’s rijkste inwoners. Maar die samenwerking is bevallen, want deze Cigarette Racing 515 Project One is al het negende samenwerkingsverband tussen de twee.

En de cijfers die deze carbon/kevlar straaljager zonder watervrees in het water knikkert, zijn immens: 3100 pk en 225 kilometer per uur. Tweehonderdvijfentwintig kilometer per uur. Zet je bijpassende helm (of die bij de koop in zit, weten we niet, maar dat is wel het minste wat je mag verwachten) maar op, want een meeuw koppen wil je niet met die snelheid.

Je kunt een aardig feestje houden op je vliegdekschip, er is plek voor 6 personen. Dat is drie keer zoveel personen als dat je in je Project One kwijt kunt. Potdomme praktisch zo’n schip!

De Mercedes-AMG Project One heeft meer dan 1000 pk, een bootje trekken zou het probleem niet moeten zijn. Alleen heeft de Project One geen trekhaak. Wij hebben de oplossing: Hang er maar een nieuwe G63 in matching kleuren voor, doet de zeecontainer zijn naam weer eer aan.

Een prijs voor het ultieme auto-accessoire wat niet in je broekzak past is er nog niet. Maar wetende dat de Mercedes-AMG Project One €2 miljoen euro kostte toen je hem nog kon bestellen, zal het bootje ook niet mals geprijsd zijn!

Mercedes AMG Project One

Mercedes AMG Project One

Mercedes AMG Project One

Mercedes AMG Project One

Mercedes AMG Project One

Mercedes AMG Project One

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.