Het perfecte plaatje: 3 Porsche 550 Spyders bij elkaar.

Het perfecte plaatje: 3 Porsche 550 Spyders bij elkaar.

En ook meteen het kostbaarste plaatje wat jij de afgelopen jaren hebt gezien. Want voor degene die denkt ‘dit is een leuke klassieker’, dat klopt, de Porsche 550 Spyder is een heel leuke klassieker. Denk maar gerust aan een paar miljoen per exemplaar, dus hier staat voor by far meer dan 10 miljoen aan auto’s bij elkaar.

De historie van de Porsche 550 ligt in de jaren 50′. Toen zijn er van deze raceauto zo’n 90 stuks gebouwd. 43 exemplaren bestemd voor de openbare weg en de overige exemplaren voor de racerij. De 550 was voorzien van een 1.5 liter boxermotor met 120pk, niet heel veel vermogen dus, maar door de plaatsing in het midden van de auto werd het een erg wendbare auto. Of het drietal waarover dit artikel gaat, bewust in een kleurstelling is die ons doet denken aan de Nederlandse vlag weten we niet, maar een leuke bijkomstigheid is het zeker.

Racen doen deze 550’s overigens wel. Dit drietal gaat binnenkort naar Zell am See om daar op het ijs te gaan rijden. Dat een auto als de Porsche 550 Spyder 70 jaar nadat deze het levenslicht zag nog rijd, is al een geweldig idee. Dat deze auto’s daarnaast ook nog gebruikt worden waarvoor ze van origine voor bedoeld zijn, is helemaal het einde!

Bron: Porsche Centrum Gelderland

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.