Het indrukwekkende wagenpark van de ‘Formule 1 koning’

Het indrukwekkende wagenpark van de ‘Formule 1 koning’

Foto: © Motorsport Images

Verstappen heeft ook buiten de baan verstand van snelle auto’s.

Dit weekend werden Formule 1-fans getrakteerd op een spektakel; na een kletsnatte start, pauze door een rode vlag en grote verwarring over het puntenaantal werd Max Verstappen in Japan toch wél wereldkampioen voor de tweede keer. Max zal zichzelf vast belonen met de toevoeging van een nieuwe supercar. Maar wat staat er momenteel eigenlijk allemaal in de garage van de Nederlander?

Verstappen, Max, Wagenpark, Formule 1, koning
Foto: © Aston Martin

Sinds juni van 2020 heeft de kersverse tweevoudig wereldkampioen dit Britse pareltje in zijn garage staan: de Aston Martin DB11 AMR. Dit is in de basis eigenlijk de ‘normale’ DB11, maar dan met 30 pk extra onder de motorkap. Ook is deze AMR-variant in exemplaren gelimiteerd tot slechts 200 stuks. En het mooie; Max heeft de Aston Martin cadeau gekregen, wegens de sponsordeal van Aston Martin met Red Bull Racing destijds.

Verstappen, Max, Wagenpark, Formule 1, koning

Buiten de baan is Max een groot fan van de Italiaanse renstal. Hij kocht namelijk deze Ferrari Monza SP2. Zoals je misschien al weet, is er voor de aankoop van bepaalde Ferrari’s een vereiste dat de koper al in het bezit is van een Ferrari. Gelukkig is dat door een andere Ferrari in de garage geen probleem voor de Nederlandse coureur. De Monza SP2 is een zeer gelimiteerd model, uit de Icona-productiereeks. Er zijn slechts 499 SP2’s in de wereld, en dat is te merken aan de bankafschrijving: 1,3 miljoen voor de Ferrari.

Foto: © Ferrari

De Italiaanse supercar, die nodig was om de Monza SP2 te rijden; een Ferrari 488 Pista. De circuit-gefocuste variant van de 488. De Pista wordt aangedreven door het V8 Twinturbo-motorblok, dat 720 pk naar de achterwielen stuurt. De regendans tijdens de 2016 GP van Brazilië laat ons zien dat hij prima om kan gaan met die kracht achter zijn rug.

Verstappen, Max, Wagenpark, Formule 1, koning
Foto: © Honda

Nog een cadeautje van zijn team; Sponsor Honda gaf deze fraaie supercar aan de Nederlander. Het nieuwe model van de NSX heeft een hybride aandrijflijn, en brengt je van 0 naar 100 in 3 seconden en heeft bereikt zijn top op 307 km/h. Verstappen was zo lief om ook een cadeau terug te geven; afgelopen weekend werd hij wereldkampioen in het thuisland van Honda.

Foto: © Porsche GmbH

Een Duitse auto die geliefd is door (bijna) elke professionele autocoureur. Ook de Porsche GT2 RS staat in de garage van de wereldkampioen. In zijn documentaire ‘Whatever it takes’ zie je hem het gaspedaal al flink intrappen. De Redbull-coureur mocht de portemonnee trekken voor het kunststuk uit Stuttgart. Uit de fabriek kost de Porsche zo’n 390.000 euro.

Foto: © Autocar

In de garage van de Formule 1-wereldkampioen kan een hypercar natuurlijk niet ontbreken; de Aston Martin Valkyrie komt, volgens de Britse autofabrikant, dicht bij de ervaring van een F1-auto. Adrian Newey, de Chief Technical Officer bij Red Bull Racing, is dan ook één van breinen achter het ontwerp van de Aston Martin. De Valkyrie heeft ruim 1.100 pk, op iets meer dan 1.000 kg. Wow!

Foto: © Renault Clio Series

Max rijdt met al zijn auto’s op de openbare weg, maar heeft ook een auto die alleen op het circuit gebruikt mag worden. Toen Renault nog motorleverancier was van Red Bull Racing kreeg Verstappen deze R.S. 01 cadeau. Een lief gebaar van de Fransen!

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.