Hennessey Venom F5
Home, Nieuws

Hennessey Venom F5 op weg naar de 500 km/u!

Hennessey Venom F5

Hennessey bewijst wederom dat zowel de pk’s als de dromen oneindig zijn in het land van The Don(ald).

“Exceptionally American. Built in Texas.” Daarmee weet je eigenlijk al hoe laat het is. De ‘Murica!-factor is hier dusdanig hoog, dat het spontaan Royale’s with Cheese Quarter Pounders begint te regenen, terwijl tientallen stemmen in de verte een gedempt “Freedom!” krijsen. Het is dan ook geen verrassing dat Hennessey bekend is geworden door het opvoeren van oer-Amerikaanse sportwagens. Hun huzarenstukje komt echter uit een ander werelddeel, want voor hun ultieme snelheidsduivel, de Venom GT, gingen ze over op Brits erfgoed. In dit geval was het de Lotus Exige die eraan moest geloven.

In eerste instantie was de Venom GT, dankzij een 1000 pk sterke 6,2-liter V8, een aardige match voor de maatstaf van dat moment: de Bugatti Veyron. Een aantal jaar later was het hek helemaal van de dam, toen visionair/beroepsgek/eigenaar John Hennessey opdracht gaf de lat “nog wat hoger” te leggen. Hierop volgde een Venom GT met maar liefst 1471 pk! Het vermogen kwam in dit geval uit een angstwekkende 7-liter V8.

En net wanneer je denkt dat John een enkeltje richting de dichtstbijzijnde gekkie-kliniek kan gebruiken, kondigt hij hun volgende project alweer aan. De Venom F5, zoals hij gaat heten, heeft zijn naam te danken aan de krachtigste soort stormen op aarde. In de F5 categorie kunnen de windsnelheden oplopen tot ruim boven de 500 km/u. En hoewel ze bij Hennessey eerder mikken op de 300 mp/h (lees: ~470 km/u) is het niet gek om te bedenken dat we die illustere grens in de nabije toekomst wel eens kunnen gaan doorbreken.

Hoe dan ook stellen ze zich bij Hennessey aanvankelijk het doel om het die nieuwere Bugatti wat lastiger te gaan maken. Ze trekken alles uit de kast, want de Venom F5 zal, in tegenstelling tot de GT, niet gebaseerd worden op de Exige, maar een volledig eigen ontwerp krijgen. Daarnaast beschikt hij over een ouderwets sterk blok, al weten we (nog) niet exact hoeveel pk’s deze eruit zal pompen. De toekomst zal het ons leren!

Wil je John over zijn nieuwste projectje horen babbelen? Check dan hier de video.

Hennessey Venom F5

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.

1 Comments

Comments are closed.