Hennessey McLaren 765LT met 1000pk+

Hennessey McLaren 765LT met 1000pk+

Hij is pas net uit en wordt nu al onder handen genomen, de McLaren 765LT.

De McLaren 765LT overtrof vorig jaar onze verwachtingen toen wij hoorde welke bizarre prestaties dit monster neer zou zetten. Inmiddels is Hennessey van mening dat wij hier lang genoeg over hebben kunnen denken en doen zij er nog even een schepje boven op.

Het nieuwste, 1000pk sterke project, word dan ook goed gepresenteerd.
Met een verbluffende vermogensstijging van ±250pk en een 0 naar 100 kilometer per uur tijd van 2.1 seconde, laat deze uitvoering ons toch echt achterover vallen. Naast een flinke winst in de 0 naar 100 tijd een de forse pk upgrade, loopt deze McLaren 765LT ook net wat harder door, in plaats van de gebruikelijke topsnelheid van 330 kilometer per uur, zal de Hennessey versie maar liefst 346 kilometer per uur halen.

De Hennessey tune wordt geleverd met een ware lijst van prestatie-upgrades zoals high-flow luchtfilters, een roestvrijstalen downpipe voor nog meer geluid, een ECU remap en meer. Bovendien krijgt de 765LT een aantal subtiele visuele kenmerken van buiten en binnen, zodat de liefhebbers weten dat hij niet standaard is. Zo is er een Hennessey logo te vinden aan de buitenkant van de auto, evenals HPE1000-badges en een serienummer op het dashboard in de cabine.

Mocht je nou interesse hebben in zo’n Hennessey tune, de prijs in euro’s is helaas nog niet bekend. wat het voor de Amerikanen mag gaan kosten weten wij al wel. Dat zal rond de $25,000 liggen.

Thomas Heule