Hennessey kondigt Bronco VelociRaptor aan met meer dan 400 HP!!

Hennessey kondigt Bronco VelociRaptor aan met meer dan 400 HP!!

Hennessey kennen we allemaal wel van de bizarre projecten en creaties, de Bronco mag ook eindelijk gaan geloven aan de transformatie..

Vorig jaar kondigde Hennessey aan dat het de Bronco VelociRaptor V8 zou bouwen. Het was een offroad-dreiging van 750 pk met een supercharged 5,0-liter op de loer onder de motorkap. Hij debuteerde lang voordat de Bronco zelfs maar met de productie begon, maar nu Ford eindelijk de SUV bouwt en aan de dealers levert, is Hennessey terug om een nieuwe Bronco-upgrade aan te kondigen, de VelociRaptor 400.

In tegenstelling tot de Bronco VelociRaptor V8, houdt de VelociRaptor 400 de 2,7-liter EcoBoost van Ford onder de motorkap van het Wildtrak-model. Hennessey krijgt het extra vermogen door een nieuw inlaat- en uitlaatsysteem te installeren en de motor opnieuw te kalibreren. De standaardmotor levert een stevig koppel van 310 pk en een koppel van 542 Newtonmeter, maar Hennessey verhoogt dat tot 405 pk en 681 Nm koppel. Het bedrijf beweert dat de getunede Bronco in 4,9 seconden 100 kilometer per uur kan halen.

Aan de buitenkant omvat de upgrade van Hennessey 18-inch Hennessey-wielen, 35-inch offroad-banden, een VelociRaptor voor- en achterbumper, LED-verlichting en Hennessey- en VelociRaptor-badges. Er zijn Hennessey geborduurde hoofdsteunen op de stoelen en in- en uitschuifbare zijtreden vergemakkelijken het in- en uitstappen. De upgrade houdt de motormodi en het offroad-systeem van de Bronco intact, met een garantie van 3 jaar en 60.000 kilometer aangeboden door Hennessey voor gemoedsrust.

Hennessey zegt dat het de eerste jaarproductie van de Bronco VelociRaptor 400 zal beperken tot slechts 200 exemplaren, waarbij het pakket $ 24.950 (tegen de huidige koers zo’n €22.000) kost bovenop de Bronco. Nu de Bronco eindelijk in productie is, zullen we, na talloze vertragingen die wachtende klanten frustreren, waarschijnlijk een groot aantal deuntjes, upgrades en kits beschikbaar zien komen als eigenaren hun nieuwe offroad wagens willen personaliseren. We kunnen niet wachten om te zien wat Hennessey levert en wat de concurrenten naar de tafel brengen.

Thomas Heule