Hennessey bemoeit zich met Dodge Challenger SRT ‘Jailbreak’

Hennessey bemoeit zich met Dodge Challenger SRT ‘Jailbreak’
Hennessey, SRT, Dodge Challenger SRT Jailbreak, Jailbreak, 807pk, tune
Bron: © Hennessey

De mensen achter de Venom F5 vonden de 807 PK sterke Challenger SRT Jailbreak te tammetjes.

We dachten het nooit te horen, maar zelfs de ‘Jailbreak‘ versie van de Dodge Challenger SRT (met meer dan 800 paardjes onder de motorkap) was niet genoeg voor Hennessey.

Het gaat om een ‘customer car’, waarvan de klant dus nog niet tevreden was over het vermogen. Gelukkig nam het Amerikaanse Hennessey graag de tijd om hem te helpen.

Vanuit de fabriek haalt de Dodge Challenger SRT Jailbreak al een ‘hoofdpijngevend’ vermogen van 807 PK en 959 Nm koppel uit de supercharged 6.2-liter V8. Via een 8-traps automaat wordt dit naar de kont van de auto gebracht. Hiermee kun je menig supercar eigenaar onzeker maken, mits je natuurlijk een beetje om kan gaan met de ‘wheelspin’.

Nu is Hennessey zo lief geweest om hun HPE1000 pakket op de Dodge te zetten. Hierdoor moet de bestuurder 1,000 PK en 1,274 Nm koppel op het asfalt zien te houden.

Benieuwd naar de prestatie van de nu genoemde ‘Dodge Challenger SRT Jailbreak Hennessey‘? In de video hieronder wordt het beestje vrijgelaten:

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.