Helse krachten ontketend: de Dodge Challenger Demon!

Helse krachten ontketend: de Dodge Challenger Demon!

Dodge Challenger Demon

Schrijft mooi even de snelste acceleratietijd voor productiewagens op zijn naam!

Je hebt er ongetwijfeld al meer dan zat over gehoord, want bij Dodge kregen ze er zelf geen genoeg van om hun demoon te teasen. Aan het begin van deze week beweerde een Instagram post zelfs dat de wagen over drie verschillende modussen zou beschikken, waarvan de meest spectaculaire een power-output zou moeten hebben van meer dan 1000 pk! Dit bleek achteraf een tikkeltje ambitieus, maar dat neemt niet weg dat de SRT Demon een regelrechte verschrikking is, al is het maar in een rechte lijn.

Deze Hellcat-overtreffende Challenger is namelijk alsnog één bonk spier in het kwadraat. Dit is “The American Dream” in levende lijve, want laten we eerlijk zijn: welke autoproducent creëert er tegenwoordig nog machines van dat kaliber? De Demon beschikt over een monsterlijke 6,2-liter HEMI V8 die er 840 pk en zelfs 1.040 Nm koppel uit vuurt. Daarmee zit je in een onvoorstelbare 2,3 seconden aan de 100 km/u, wat zich op de 1/4-mijl vertaalt in een tijd van 9,65 seconden! Dankzij deze weerzinwekkende prestaties mag de Demon zich de snelst accelererende productieauto op aarde noemen. Dodge heeft er echter wel heel wat voor uit de kast moeten trekken, want passagiers kan je niet meenemen! Om het gewichtsbesparing naar een hoger niveau te tillen werden tevens de audio installatie, de vloermatten en, jawel, de parkeersensoren in de loods gelaten. Daarnaast kent de Challenger nog een speciaal ontworpen Launch Control systeem, evenals een onmogelijk goed koelsysteem, enkel en alleen om het maximale uit de wagen te knijpen.

Opmerkelijk is wel dat door deze buitenaardse prestaties op de dragstrip, de wagen verbannen werd door de NHRA, ofwel de National Hot Rod Association. Onder het mom van “jullie doen niet meer mee” wordt de Demon nog voordat hij voor het publiek aan de start kan verschijnen terug naar huis gestuurd. Dit heeft alles te maken met die ongelooflijke snelheid waarmee hij de 1/4-mijl kan afleggen. Uit voorzorgsmaatregelen moeten wagens die de afstand binnen 10 seconden kunnen afleggen namelijk “dragstrip-klaar” gemaakt worden. Dit houdt in dat er o.a. een rolkooi in moet komen en er achterop een parachute moet zitten. Gek genoeg ziet Dodge dit echter niet als een probleem, maar als een prestatie!

Toch kun je er niet omheen dat het wel merkwaardig is dat precies datgene waarin hij uitblinkt, hij niet mag doen. Dat is een beetje alsof je bij Max Verstappen zijn handen en benen af zou hakken, zodat hij niet meer kan racen! Okay, misschien niet helemáál waar, want je kan natuurlijk nog altijd op eigen houtje je Demon volgooien met al het benodigde spul, maar dat zou een beetje teveel van het goede zijn. Ach ja, wellicht heeft Fiat-Chrysler dit wel doelbewust gedaan, zodat ze eindelijk het stokje kunnen overnemen van de voetganger-vretende Mustang!

We zullen er ongetwijfeld meer van horen in de komende maanden!

Dodge Challenger Demon

Dodge Challenger Demon

Dodge Challenger Demon

Dodge Challenger Demon

Dodge Challenger Demon

Dodge Challenger Demon

Dodge Challenger Demon

Dodge Challenger Demon

Dodge Challenger Demon

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.