Helft van de Nederlanders stoort zich aan partner in auto

Helft van de Nederlanders stoort zich aan partner in auto

Je maakt het vast wel eens mee, je denkt je lekker soepel door het verkeer te bewegen maar je partner zit zich op de bijrijdersstoel dood te ergeren aan hoe je rijdt. De kans dat dat voor komt is redelijk groot volgens onderzoek.

Uit een onderzoek van Acties.nl is gebleken dat ruim de helft van alle Nederlanders zich stoort aan het rijgedrag van hun partner. Ze hebben 1106 Nederlanders met een relatie ondervraagt en van die 1106 Nederlanders zegt 54 procent dat ze zich storen aan het rijgedrag van hun partner. Er is ook geconcludeerd dat de ergernis 1 op de 3 keer leidt tot ruzie in de auto. In Friesland geven 44 procent van de mensen toe dat ze wel eens ruzie hebben gehad over het rijgedrag van zijn of haar partner, daarmee hebben de Friezen het vaakst ruzie. In Groningen zegt slechts 11 procent dat ze wel eens ruzie hebben gehad in de auto en staat daarmee onderaan de lijst. Nog een leuk feitje: 6 procent van de ondervraagden zegt dat ze niet eens meer bij hun partner instappen vanwege het slechte rijgedrag.

Het goedbedoelde maar ongewenste advies wordt door mannen en vrouwen als zeer irritant ervaren. Vrouwen (54 procent) vinden het net iets erger dan mannen (50 procent). Wel houden de meeste chauffeurs rekening met hun partner als ze in de auto zitten. Een op de vijf Nederlanders geeft toe ingewikkelde handelingen te vermijden als hun partner op de bijrijdersstoel zit. 31 procent van de vrouwen weigert om te fileparkeren, en 11 procent van de mannen doet dit ook.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.