Heftige en opmerkelijke rally crash!

Heftige en opmerkelijke rally crash!

Tijdens een rally in Mexico heeft Evgeny Novikov samen met zijn co-driver een behoorlijk heftige en opmerkelijke crash ondergaan. Tijdens de derde ronde van het wereld kampioenschap beleefde zij een paar spectaculaire sprongen en gingen een aantal keer goed over de kop, zoals in onderstaande video te zien is.

Maar wat is nou het opmerkelijke aan deze crash? In het filmpje is te zien dat op 0:10 een deel van het dak open klapt doordat de ”dakluchthapper” van de auto wordt getrokken.
Hierdoor is een gat ontstaan waar het stuifzand door gemakkelijk doorheen komt, aangezien ze met hoge snelheid over het zand rijden. Al snel kunnen we niet meer goed zien waar ze rijden , wat uiteindelijk resulteerde in een flinke klapper!

Gelukkig voor beide inzittende, hebben geen van de twee ernstige verwondingen opgelopen. Deze crash is niet Evgeny Novikov’s eerste en vast ook niet zijn laatste spectaculaire crash,
ook al is hij de laatste maanden een meer bedachtzame rally coureur geworden. Aan deze crash kon hij echter weinig doen…

De rally auto in betere tijden:

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.