Heerlijk zomers: De McLaren 570S Spider is hier!

Heerlijk zomers: De McLaren 570S Spider is hier!

McLaren 570S Spider

Ons rest niets anders dan deze dag om te dopen tot “officiële” cabrio-dag!

McLaren timmert ondertussen al een aantal jaar gestaag aan hun toekomst. Van de Ultimate Series, het hoofdkwartier van de nu-al-legendarische P1, tot de stukken toegankelijkere Sports Series: heb je geld, dan kom je er bij hun wel uit. Laatstgenoemde bestond aanvankelijk uit de 540C Coupé en de 570S Coupé, al kwam er niet veel later een luxure toerwagen bij, die heel passend werd omgedoopt tot 570GT. Aangezien de gehele “Sports Series” zich voornamelijk richt op dagelijks gebruik en comfort, in combinatie met een pure McLaren ervaring, kan een ouderwetse cabriolet natuurlijk niet uit het rijtje ontbreken.

Heel vreemd is het dan ook niet dat ze vandaag de 570S Spider aankondigen. De wagen, die eind Juni op het Goodwood Festival of Speed voor het eerst in het echt te zien zal zijn, zou qua structuur niet af moeten wijken van zijn Coupé en GT broers. Uiterst belangrijk, omdat de gehele filosofie anders zou verwateren. De cabrio weegt al met al namelijk 46 kg meer dan de Coupé, dus om te compenseren voor dit extra gewicht, moesten een aantal zaken worden herzien. Een groot deel van de stijfheid werd behouden door veelvuldig gebruik te maken van carbon, terwijl een 12 mm hogere achterspoiler de wagen stabieler moet maken op hogere snelheid.

McLaren kennende, zal het vermogen niet verschillen van de gelijkwaardige Coupé. Wanneer er “570” op staat, betekent dit immers ook dat de wagen 570 pk produceert. De twin-turbo V8 die dit voor zijn rekening neemt, vuurt de wagen in 3,2 seconden naar de 100 km/u. Zijn top raakt hij, net als die R8 Spyder van vandaag, pas bij 328 km/u. Wel moeten we er even bij vermelden dat dat niet met het dak open is; dan raak je de top bij slechts 315 km/u.

De Britse zonnestralenjager krijgt een vanafprijs van £164.750, dus sparen wordt op zich wel aangeraden.

McLaren 570S Spider

McLaren 570S Spider

McLaren 570S Spider

McLaren 570S Spider

McLaren 570S Spider

McLaren 570S Spider

McLaren 570S Spider

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.