Heb jij €475.762,- over voor deze Mansory Lamborghini Urus?

Heb jij €475.762,- over voor deze Mansory Lamborghini Urus?

En dan mag je ook nog zelf de kleur kiezen!

In maart dit jaar werd de Lamborghini Urus van Mansory voor het eerst live getoond op de Autosalon in Genève. Het aftermarket body-pakket neemt de scherpe stijl van de standaard Urus over en voegt daar een flinke doses krankzinnigheid aan toe die je eerder zult vinden in videogames zoals Grand Theft Auto en Need for Speed. Het dramatische pakket maakt genereus gebruik van carbon fiber en de alien-achtige uitlaat doet je wellicht denken aan de Apollo IE.Vrijwel alle panelen en onderdelen zijn vervangen voor carbon fiber exemplaren met extra roosters, kieren, gaten en scherpere hoeken. Ook zijn de wielkasten een stuk breder en maakt een oranje tintje de auto helemaal af. Onderhuids durft de tuner zijn vingers niet te branden aan de krachtbron. Het vermogen van de 4,0-liter V8 blijft ongewijzigd en dat betekent dus een vermogen van 651 pk. In Nederland heeft de Urus een nieuwprijs van minstens €278.844,-.

Bij Hollmann International in Duitsland staan maar liefst drie exemplaren te koop voor ieder het bedrag van €475.762,-. Het exportbedrag bedraagt net geen 4 ton, maar ga er maar vanuit dat er flink wat BPM bij komt kijken wanneer je één van deze auto’s op Nederlands kenteken gaat zetten.

Waar kun je uit kiezen? Ze hebben een matzwart exemplaar met rode accenten, een matzwart exemplaar met groene accenten en tot slot een wit exemplaar met rode accenten waarbij het zwarte carbon fiber ook duidelijk zichtbaar is. Welke neem jij?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.