[VIDEO] Heb jij 4 miljoen aan auto’s in je garage staan?

[VIDEO] Heb jij 4 miljoen aan auto’s in je garage staan?

Wij niet. En jij waarschijnlijk ook niet. Sommige mensen hebben dat wel, maar vergeten dat ze zoveel geld aan auto’s hebben. Dit is een set schuurvondsten met een verhaal. 

Schuurvondsten zijn altijd fascinerend, of ze nou bakken met geld waard zijn of helemaal niets, het brengt weer herinneringen naar boven. En 4 miljoen aan auto’s doet dat ook zekerste weten!

Hoe het kan dat de eigenaar de auto’s is ‘vergeten’? Daar zit een mooi verhaal achter. Een van de eigenaars’ vrienden was zijn monteur en die monteur was de enige die hij gekwalificeerd genoeg vond om aan zijn waardevolle auto’s te werken. Die monteur was echter ook een daredevil, hij hield van motorcrossen en een ongeluk tijdens het crossen is hem helaas fataal geworden.

Op het moment van het overlijden van zijn monteur, in 1991, was de nieuwe garage waar alle auto’s in moesten komen staan net klaar. De beste man had op dat moment andere prioriteiten dan zijn auto’s en het vinden van een monteur daarvoor. ‘Ik vind wel ooit een andere monteur’ moet hij hebben gedacht. Het resultaat? De auto’s en de garage zijn bijna 27 jaar onaangeraakt gebleven en nu moet de garage tegen de vlakte. ‘The Barn Find Hunters’ kregen lucht van dit verhaal en dit is wat ze aantroffen.

1966 Ferrari 275 GTB/2

We starten maar meteen met de hoofdrolspeler, een Ferrari 275 GTB/2. Eentje met een aluminium carrosserie en de meeste die met deze body verkocht zijn, werden gebruikt om mee te racen. De motor die werd besteld was dan een motor met vier nokkenassen, de race-versie. Deze 275 GTB/2 heeft echter de straatmotor, eentje met twee nokkenassen. Een unicum, aangezien er ook maar 80 van deze GTB’s zijn gebouwd met aluminium body. De kilometerstand? De teller is net de 20.000 kilometer gepasseerd.

1966 Shelby Cobra 427

Ook dit is een auto met een verhaal. Dit is een van de 100 Cobra 427’s met een 390 pk sterke 428-motor. Het gerucht gaat de ronde dat Carroll Shelby dat heeft gedaan, omdat Ford niet snel genoeg kon leveren, maar het gaat ook de ronde dat Carroll de kosten wilde drukken. Klaagde je als klant? Dan kreeg je alsnog een 425 pk sterke 427-motor ingebouwd. Dus van die 100 zijn er weinig meer over. Plus, dit is waarschijnlijk een van de weinige Cobra’s die nog volledig fabrieks origineel is.

Daarnaast staan er ook nog een 1976 Triumph TR-6 met 15.000 kilometer op de teller, een 1978 Morgan Plus 8 met nog geen 5.000 kilometer op de teller en een E30 BMW die een tik op de neus heeft gehad. Minder interessant qua waarde, maar het maakt wel een ongelooflijk fascinerend geheel. De geschatte waarde van dit alles is dus zoals gezegd ongeveer 4 miljoen en de kans is vrij aanwezig dat deze verzameling binnenkort op een veiling verschijnt. En, wat heb jij nog in je schuur liggen?

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.