Heb je 2 miljoen liggen? Bied deze Gallardo onderdak!

Heb je 2 miljoen liggen? Bied deze Gallardo onderdak!

Lamborghini Concept S

Zorg wel dat je altijd een paraplu hebt, om overduidelijk redenen.

Kun je je voorstellen dat een ietwat aangepaste Gallardo ongeveer twintig keer meer waard is dan het origineel? Probeer het maar, want RM Sotheby’s, het veilinghuis dat we hier al vaker besproken, verwacht dat deze Gallardo Concept S voor $1,8 — $2,5 miljoen dollar van eigenaar zal wisselen! Dat is een behoorlijk bedrag, maar waarom is de Concept S precies zoveel geld waard?

Om te beginnen is hij uniek, en dan bedoel ik dat in de puurste vorm van het woord. De “gewone” Gallardo bleek al snel een razend succes te zijn voor de Italianen. Dat vroeg natuurlijk om meerdere uitvoeringen, zodat het bedrijf hierop kon voortborduren. Ontwerper Luc Donckerwolke kwam al gauw met een futuristisch ogende kijk op hun supercar. Deze conceptwagen werd in 2005 onthuld en werd dermate goed ontvangen, dat het bedrijf prompt besloot hem in productie te nemen. De Concept S onderscheidde zich vooral door zijn interieur, die zich dankzij het scheiden van de inzittenden zowel terugblikte op het verleden, als vooruitkeek naar de toekomst. Een tweede doel van de constructie is het dirigeren van luchtstromen richting die machtige, 520 pk sterke V10.

Door hoge kosten bleek dit uiteindelijk echter een totaal onrealistisch plan, waardoor dit de enige van de honderd geplande exemplaren bleef. Omdat niet alleen de klant, maar ook Lamborghini zelf bijzonder lyrisch was over hun creatie, werd de auto meer dan eens teruggevraagd om tentoon te stellen. En je raadt het al: dat maakt het dat dit niet de eerste of tweede, maar zelfs de derde keer is dat deze aparte vertoning naar Pebble Beach wordt verscheept, al is het deze keer om daadwerkelijk verkocht te worden. Dat verschepen toont overigens het high-class karakter van de Concept S, aangezien hij waarschijnlijk oneindig veel kilometers meer heeft afgelegd op boten, treinen en trailers dan dat hij er zelf reed; de tellerstand staat namelijk muurvast op 180 km.

Lamborghini Concept S

Lamborghini Concept S

Lamborghini Concept S

Lamborghini Concept S

Lamborghini Concept S

Lamborghini Concept S

Lamborghini Concept S

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.