Hartvoorautos.nl op vakantie!

Hartvoorautos.nl op vakantie!

Zoals velen van jullie al zullen weten via onze Facebook pagina (klik!), hebben wij de afgelopen drie weken vakantie gehouden op verschillende plekken en in verschillende landen.

26 juli vertrokken wij richting Italie voor onze welverdiende vakantie aan de Adriatische kust, temperaturen van dik 35 graden Celsius waren geen uitzondering. Gelukkig werd verkoeling gevonden op en rond de zee. Echter besloten wij op de laatste dag de temperatuur zelf nog wat op te hogen door een bezoekje te brengen aan de welbekende fabrieken van Lamborghini, Pagani en natuurlijk Ferrari!

In Sant’Agata Bolognese aangekomen viel het ons op dat het heel erg rustig was rond de fabriek van Lamborghini. Het was inmiddels al augustus en beseften wij ons dat in augustus de fabrieken in Italie grotendeels gesloten zijn. Jammer, maar helaas, op een felrode Lamborghini Gallardo LP570-4 Super Trofeo Stradale en een Gallardo LP550-2 na was er weinig actie.

Lamborghini Factory - www.hartvoorautos.nl

Tegenover de fabriek van Lamborghini zit de ”Bull Bar”. Een klein restaurantje waar je wat kunt drinken en eten en waar er onder andere een Lamborghini LP700-4 Aventador en een Gallardo LP570-4 Superleggera voor de deur staan. Voor ”maar” 200,- euro kon je 10 minuten scheuren in gaafste stier van dit moment, de Aventador.

Bull Bar - www.hartvoorautos.nl

Bull Bar - www.hartvoorautos.nl

Bull Bar - www.hartvoorautos.nl

Al gauw besloten we door te reizen richting de fabriek van Pagani. Daar aangekomen viel ons oog direct op een vlag die stond te wapperen op het dak. Een Nederlandse vlag.. Zullen we binnenkort een nieuwe Pagani in Nederland mogen verwelkomen?

Pagani - www.hartvoorautos.nl

Pagani - www.hartvoorautos.nl

Eigenlijk ging de fabriek net sluiten, maar gelukkig voor ons mochten we even gauw vijf minuten kwijlen bij de Zonda R en de Huayra. Vijf minuten vliegen voorbij en voordat we het wisten zaten we al weer in de auto richting Maranello. Onze gedachte was dat het daar wel drukker zou zijn en gelukkig bleek ons vermoeden juist.

Overal reden Ferrari’s van verschillende bedrijven die testritjes aanbieden, maar ook reden er meerdere modellen rond van de gloednieuwe Ferrari F12 Berlinetta.

Ferrari F12 Berlinetta - www.hartvoorautos.nl

Voor hartvoorautos.nl rijden we velen exclusieve wagens, maar nog nooit hebben we mogen rijden in een echte Ferrari. Vandaar dat Pieter deze kans echt niet kon laten lopen, en besloot een testritje te gaan maken in een Ferrari 458 Italia (volledige video volgt nog). Met een busje werden we naar een locatie gereden waar meerdere 458’s, F430’s en California’s stonden te trappelen om uitgelaten te worden.

Ferrari 458 Italia - www.hartvoorautos.nl

Ferrari 458 Italia - www.hartvoorautos.nl

Na een rit van 10 minuten en een big smile rijker, zat het er weer op en vertrokken we de volgende dag weer richting Nederland.

Een aantal dagen later, donderdag 9 augustus, vertrokken we voor een lang weekend naar zuid Frankrijk. Vrijdagochtend kwamen we aan in Juan-Les-Pins, waar onze E63 AMG ‘Taxi’ alweer klaar stond voor ons.

Mercedes-Benz E63 AMG 'Taxi' - www.hartvoorautos.nl

Mercedes-Benz E63 AMG 'Taxi' - www.hartvoorautos.nl

We hebben lekker genoten van het heerlijke zonnetje, het warme water en de razendsnelle waterscooter met maar liefst 305pk en een gewicht van slechts 350 kilo! 120km/h per uur op de snelweg is maar een sukkelig gangetje, maar op het water ga je als een raket!

Juan-Les-Pins ligt op een steenworp afstand van Cannes, waar we dan ook vaak te vinden waren. Ook ligt Monaco niet ver van Juan-Les-Pins en ook hier waren we regelmatig te vinden.

Auto’s zoals een Mercedes-Benz SLR Stirling Moss, Bugatti Veyron, Lamborghini Murcielago LP670-4 SV of een Mansory 458 Italia Siracusa Spider zijn daar aan de orde van de dag (klik hier voor foto’s). Na een aantal dagen die veel te snel zijn gegaan was het helaas weer tijd om terug te gaan. Na 12 uur rijden waren we in Nederland en wenste we weer in zuid Frankrijk te zijn…. Tot volgend jaar!

PS Wil jij ook een bezoekje brengen aan de fabrieken van de Italiaanse supercars? Dit zijn de adressen:

Ferrari:
Via A. Dino Ferrari 43. – Maranello

Lamborghini:
Via Modena, 12
I-40019 Sant’Agata Bolognese (BO)

Pagani:
Via dell’Artigianato, 5 – Vill. La Graziosa
41018 San Cesario sul Panaro (MO)

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.