Hardcore Chevrolet Camaro ZL1 1LE gespot

Hardcore Chevrolet Camaro ZL1 1LE gespot

Amerikaanse auto’s zien we dankzij de hoge BPM niet heel vaak in Nederland, en dat is soms best jammer. Zeker als we kijken naar de nieuwe Chevrolet Camaro ZL1 1LE; wat een bruut ding!

De term American Muscle is wel op zijn plaats in het geval van de ZL1 1LE. De vleugels, spoilers en andere aerodynamische opsmuk geven aan dat we hier te maken hebben met de ZL1 1LE. De nieuwe ZL1 zal nagenoeg dezelfde voorkant krijgen als de vorige Camaro ZL1, wellicht kunnen ingenieurs niet dezelfde aerodynamische voordelen krijgen met de voorkant van de huidige Camaro. Hoe het ook zij, het lijkt er zeker op dat de nieuwe ZL1 een vertrouwd gezicht gaat krijgen wanneer het officieel in de verkoop gaat.

Dat wil zeggen, hij zal bekend zijn vanaf de voorkant. De achterkant krijgt nog steeds de nieuwe 2019 Chevrolet Camaro-behandeling met een bijgewerkte bumperafdekking en achterlichten. De achteruitkijkcamera voor de 1LE is ook verplaatst naar de haaienvin op het dak – deze was ge├»ntegreerd in de spoiler voor de standaard ZL1, maar de enorme achtervleugel had blijkbaar een andere cameralocatie nodig.

We hebben geen geluiden gehoord dat suggereert dat de aandrijflijn zal veranderen en dat betekent dat de achterwielen worden voorzien van 650 pk, afkomstig van een V8 met supercharger. Met de nieuwe 700 pk Shelby GT500 op komst, zou het mij niet verbazen als Chevrolet nog een beetje vermogen toe te voegen voordat de ZL1 officieel wordt.

Foto’s via Motor1.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.