Geneva Motor Show: Hamann Porsche Macan

Geneva Motor Show: Hamann Porsche Macan

Hamann Porsche Macan

We blijven nog even hangen op de stand van Hamann Motorsport; na de Hamann BMW M4 is het nu de beurt aan de Hamann Porsche Macan. Een wide body versie in Gulf kleuren wel te verstaan!

Deze variant van de Porsche Macan is de eerste poging die Hamann doet om de de kleinere SUV van Porsche te verfraaien. De Hamann Porsche Macan is voorzien van een wide body kit met een nieuwe splitter aan de voorkant, bredere spatborden, nieuwe side skirts, een achterklep spoiler, een dakspoiler en een nieuwe diffuser aan de achterzijde. Unieke details zijn de ietwat verdonkerde koplampen en natuurlijk die Gulf kleuren die zelfs terug te zien zijn in de achterlichten. Deze Macan staat op een set van Edition Race wielen afgewerkt met de Golf Blue binnenwanden om te matchen met de exterieur kleuren.

Hamann heeft voor dit project een Porsche Macan S Diesel gebruikt met een 3.0 liter V6 turbo. Goed voor een vermogen van 254 pk tussen 4.000 – 4.250 tpm en 580 Nm koppel tussen 1.750 – 2.500 tpm. Het valt nog te bezien of de Hamann Porsche Macan harder loopt dan de standaard topsnelheid van 230 km/h.

Hamann Porsche Macan

Hamann Porsche Macan

Hamann Porsche Macan

Hamann Porsche Macan

Foto’s via Autogespot.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.