Hamann doet Jaguar F-Pace, laat tuners wereldwijd zien hoe het wél moet!

Hamann doet Jaguar F-Pace, laat tuners wereldwijd zien hoe het wél moet!

Hamann Jaguar F-Pace

Eindelijk weer eens een tuner waarvan mijn netvliezen niet dichtbranden!

Dat de Jaguar F-Pace een mals stukje auto is, heeft de consument wel doorgehad. De SUV is praktisch prime rib, en iedereen met een beetje geld en redelijk wat smaak, wil er van proeven! Zulke trends ontgaan de tuners dan ook zeker niet, dus stelt Hamann zich in het veld op om mee te doen met het spelletje. Hoewel hun voorkeur normaliter uitgaat naar stevig Duits vlees, zoals BMW’s, wagen ze deze keer een sprong over Het Kanaal, om mee te delen in het succes van de F-Pace.

Al eerder sprak ik ongegeneerd over een aantal verschrikkelijke creaties die van de hand kwamen van hun collega’s, maar wat mij betreft kan de F-Pace er niet beter uit zien dan deze uitvoering van Hamann: lekker breed, maar niet “te”. De buitenzijde valt dan ook direct op, al is het ditmaal — godzijdank — een keer op een positieve manier! De feestkleding die Hamann voor een paar extra knaken over je F-Pace gooit, is te herkennen aan o.a. verbrede wielkasten, massieve bumpers, nieuwe splitters voor- en achter, chromen sportpijpen en enorme 23″ velgen. Oh, en mocht het je nog niet zijn opgevallen, vrijwel heel de auto is zwart. Velgen kunnen voor extra contrast eventueel nog wel in het zilver worden gespoten.

Uiteraard is een tunerbak niets zonder het vermogen iets te tweaken, en ook hier laat Hamann geen steekje vallen. De zescilinder in het doorsnee dieselmodel wordt gechipt tot 340 pk, maar de échte waarheid ligt bij het koppel: dit is in de 30d maar liefst 780 Nm! Uit de krachtigere F-Pace S, toevallig een benzine, persen ze nog eens een extra 30 pk, waardoor de Supercharged V6 in het beestje beschikt over 410 pk en 510 Nm koppel.

Zeg nou zelf, dit is toch een hartstikke fijne wagen?

Hamann Jaguar F-Pace

Hamann Jaguar F-Pace

Hamann Jaguar F-Pace

Hamann Jaguar F-Pace

Hamann Jaguar F-Pace

Hamann Jaguar F-Pace

Hamann Jaguar F-Pace

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.