Geneva Motor Show: Hamann BMW M4

Geneva Motor Show: Hamann BMW M4

Hamann BMW M4

Op de Autosalon van Genève toont de Duitse tuner Hamann deze zeer unieke BMW M4, een bewegend kunstwerk, welke in samenwerking met kunstenaar Timo Wuerz tot stand is gekomen.

De kunstenaar/ontwerper individualiseert auto’s en lifestyle producten en in dit geval diende de kleuren van het BMW M-logo als inspiratiebron voor deze energie explosie die werd gedrukt op een wrap. Daarnaast heeft Hamann ook een onderdeel van het uiterlijk voor zijn rekening genomen zoals te zien is aan onder andere de motorkap met zichtbaar carbon fiber. Ook is de BMW M4 voorzien van een opvallende carbon fiber splitter, subtiele side skirts die doorlopen naar de achterzijde waar nu ook een diffuser te zien. Uiteraard is de carbon fiber spoiler niet te missen, evenals de vier uitlaatpijpen met een diameter van 90 mm.

De standaard BMW M4 die het moet doen met 431 pk en 550 Nm is allesbehalve underpowered maar uiteraard wilt Hamann meer. Hamann heeft voldaan aan de wens van racefans en Nürburgring enthousiastelingen door een speciale controle module onder de kap in te bouwen. Met één druk op de knop stijgt het vermogen naar 517 pk en 700 Nm koppel! Hamann heeft ook het zwaartepunt van de M4 met ongeveer 30 mm verlaagd.

Ook het interieur is niet onaangepast gebleven en zo zien we onder andere de sportpedalen welke gemaakt zijn van zwart aluminium en exclusieve vloermatten. Wie op zoek is naar iets speciaals zal blij zijn met LED projector welke het Hamann logo projecteert op de grond. Om het geheel af te maken zijn er 21-inch multispaak velgen gemonteerd.

Hamann BMW M4

Hamann BMW M4

Hamann BMW M4

Hamann BMW M4

Foto’s via Autogespot.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.