Uitgelicht: Hamann BMW M4 Art Car

Uitgelicht: Hamann BMW M4 Art Car

Zoals eerder al verteld; in Monaco is er tijdens Top Marques in hoop gekkigheid te zien en zul je echt met iets aparts moeten komen indien je nog een beetje wilt opvallen. Hamann Motorsport bracht twee getunede M4’s naar Monaco waarvan er één wel heel veel aandacht trok!

Ik heb het hier over de Hamann BMW M4 Art Car! Dit is een zeer unieke BMW M4, een bewegend kunstwerk, welke in samenwerking met kunstenaar Timo Wuerz tot stand is gekomen.

De kunstenaar/ontwerper individualiseert auto’s en lifestyle producten en in dit geval diende de kleuren van het BMW M-logo als inspiratiebron voor deze energie explosie die werd gedrukt op een wrap. Daarnaast heeft Hamann Motorsport ook een onderdeel van het uiterlijk voor zijn rekening genomen zoals te zien is aan onder andere de motorkap met zichtbaar carbon fiber. Ook is de BMW M4 voorzien van een opvallende carbon fiber splitter, subtiele side skirts die doorlopen naar de achterzijde waar nu ook een diffuser is te zien. Uiteraard is de carbon fiber spoiler niet te missen, evenals de vier uitlaatpijpen met een diameter van 90 mm. Dit is een volledige eigen uitlaatsysteem en zoals je kunt horen in de video hierboven klinkt dat fantastisch!

De standaard BMW M4 die het moet doen met 431 pk en 550 Nm is allesbehalve underpowered maar uiteraard wilt Hamann meer. Hamann heeft voldaan aan de wens van racefans en Nürburgring enthousiastelingen door een speciale controle module onder de kap in te bouwen. Met één druk op de knop stijgt het vermogen naar 520 pk en 700 Nm koppel! Hamann heeft ook het zwaartepunt van de M4 met ongeveer 30 mm verlaagd.

Ook het interieur is niet onaangepast gebleven en zo zien we onder andere de sportpedalen welke gemaakt zijn van zwart aluminium en exclusieve vloermatten. Wie op zoek is naar iets speciaals zal blij zijn met LED projector welke het Hamann logo projecteert op de grond. Om het geheel af te maken zijn er 21-inch multispaak velgen gemonteerd.

Iets subtieler
Is de Art Car voor jou iets te veel van het goede dan kun je ook kiezen voor de iets subtielere variant. Deze heeft een Hamann Motorsport body kit bestaande uit een voorspoiler, nieuwe side skirts, een grote achtervleugel op de achterkant, een aangepaste motorkap, een 7-delige diffuser aan de achterkant en uiteraard 21-inch wielen.

Onder de kap is natuurlijk ook het een en ander gebeurd en het vermogen steeg van 431 pk en 550 Nm naar 520 pk en 700 Nm trekkracht. En last but not leas, om het geheel af te maken, is er ook een Akrapovic uitlaatsysteem gemonteerd om een passend geluid te creëren bij deze BMW M4!

Fotograaf Russel McKellar had in Monaco de gelegenheid om een paar mooie plaatjes te schieten!

Hamann BMW M4 Art Car

Hamann BMW M4 Art Car

Hamann BMW M4 Art Car

Hamann BMW M4 Art Car

Hamann BMW M4 Art Car

Hamann BMW M4 Art Car

Hamann BMW M4

Hamann BMW M4

Hamann BMW M4

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.