Hakim Ziyech koopt ABT Audi RS6-R!

Hakim Ziyech koopt ABT Audi RS6-R!

Bijna een jaar geleden trakteerde Hakim Ziyech zichzelf op een Lamborghini Urus, maar de garage blijkt groot genoeg voor nóg een dikke auto. Met het uitkomen van de nieuwe generatie RS6 was hij er snel bij en kocht hij bij VDM Cars een 2020 Audi RS6 Avant C8.

Maar een ‘gewone’ RS6 zie al vaak genoeg en dus besloot de 26-jarige voetballer zijn RS6 aan te laten passen door ABT Sportsline! Je weet inmiddels dat ABT Sportsline slechts 125 exemplaren van de nieuwe RS6-R gaat maken en het exemplaar van Ziyech is zowel van binnen als van buiten volledig aangepakt. Dat betekent uiteraard dat de RS6 verlaagd is en aerodynamische carbon fiber onderdelen heeft gekregen. Zoals de opvallende splitter die langs de zijkant van de voorbumper doorloopt, de sidekirts en de dikkere diffuser aan de achterkant. In het interieur is het nodige leer en alcantara te vinden.

Onder de kap is de 4,0-liter V8 opgeschroefd naar 740 pk en 920 Nm koppel. De nieuwe 0 naar 100 km/h bedraagt nu 3,2 seconden en dat is maar liefst 0,4 seconden sneller dan het standaardmodel. De topsnelheid is verhoogd tot 320 km/h. Kortom, je kunt bij VDM Cars ook terecht voor een upgrade van ABT Sportsline!

Eerder dit jaar werd bekend dat Hakim Ziyech de overstap maakt naar Chelsea. Ziyech vierde deze deal al met de aankoop van een villa in Vinkeveen ter waarde van €3.875.000,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.