Koop de Lancia Delta Integrale van Mr. Bean

Koop de Lancia Delta Integrale van Mr. Bean

Zou zijn groene Mini binnenkort ook opduiken?

Rowan Atkinson – misschien zegt de naam ‘Mr. Bean’ je iets meer – is een fervent liefhebber van Britse wagens. Zo reed hij jarenlang (niet altijd even kalmpjes) rond in zijn McLaren F1, en haalde hij vorig jaar met een Jaguar MkVII zelfs het podium op Goodwood . Nu zet hij zijn Italiaanse Lancia Delta Integrale neer bij een prestigieus veilinghuis. Zou hij daar ook als Mr.Bean maar gemompeld hebben?

Dit specifieke model, de Delta HF Integrale Evoluzione II, behoorde tot één van de laatste gehomologeerde auto’s van het merk. In de jaren 80 behaalde de iconische vijfdeurs zijn roem in de World Rally Championships en het duurde niet lang voor de Lancia Delta Integrale een vaste naam werd binnen de rallywereld.

De Delta Integrale Evo II

Met deze Lancia Delta scheurde Atkinson waarschijnlijk wel iets harder dan in zijn bekende Mini. Onder de kap van dit 1993 model ligt een 2.0-liter ‘zestienklepper’ inlijn-4 met turbo, die goed is voor zo’n 215 pk. Het uit Japan geïmporteerd exemplaar is in de Lord Blue lak simpelweg om van te dromen.

Volgens indicaties online moet de Lancia met gemak 85.000 euro opleveren. Al denken we dat het iets hoger uitvalt, gezien de Evo II een cultheld bij Lancia-fans is. Daarnaast tikte de Britse acteur slechts 90.000 kilometer op de teller aan in de 1,5 jaar dat hij hem reed. Op 25 februari gaat de auto onder de hamer, tijdens de Race Retro Show dat weekend.

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.