Haha: je kunt nu zelf de Audi RS6 van Don de Jong bouwen

Haha: je kunt nu zelf de Audi RS6 van Don de Jong bouwen

Het vinden van een kale RS6 zou ook geen probleem moeten zijn

Foto: © Dwain Scheeren

Of de blauwe Audi RS6 daadwerkelijk een marketingstunt was, maakt nu in principe niet meer uit. Gisteren zagen we namelijk de auto van Don de Jong, en die werd zó goed (nou ja, eigenlijk slecht) ontvangen dat het voor veel geroezemoes op het internet zorgde. De een ziet de opvolger van Jon Olsson’s ‘RS6 DTM’, de ander vergelijkt hem met een incompleet Lego-bouwpakket.

Maar autoliefhebbers helpen elkaar blijkbaar toch graag aan zo’n setje, want we kwamen deze items tegen op een bekende Chinese verkoopsite. Je kunt momenteel twee varianten aan het winkelmandje toevoegen: voor zo’n 3.400 euro leveren ze de ‘Rijkswaterstaat SnowSweeper’, die duidelijk hint naar de iets grotere splitter aan de voorkant. Blijkbaar heeft iemand hem dringend nodig, want er is al eentje op weg naar een behoeftige eigenaar.

Wil je hem iets uitgebreider hebben? Voor 2.000 euro meer rijd je de ‘real deal’. Dan tover je jouw Duitse stationwagon om tot de ex-bolide van Jon Olsson. Deze bodykit oogt identiek aan die van de Nederlander, en komt inclusief de diffuser. Wij kunnen niet kiezen!

Nog niet bekend met het origineel? Don de Jong onthulde afgelopen weekend zijn nieuwe stationwagen bij garage Duke Design.

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!