Gumball 3000 geeft een bezoekje aan Nederland

Gumball 3000 geeft een bezoekje aan Nederland

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar Gumball 3000 maakt een pitstop in Amsterdam. De 3000 mile lange auto-rally heeft al steden als; Edinburgh, Londen en Brugge achter zich. Maar nu was het dan tijd voor ‘AmsterDAMN’.

Foto’s door: Richard de Hoog. Geplaatst in Hart voor Auto’s Carparazzi

Het feest begon al vroeg met vele toeschouwers die een glimp wilde opvangen van deze bijzondere rit vol super- en zelfs hypercars. Hetgeen wat wellicht het meeste opvalt zijn de verschillende kentekenplaten. Auto’s vanuit heel de wereld doen mee met deze unieke ‘once in a life time’ rit. Met als meest opvallende kentekenplaat; deze van de heren van DDE, ook wel bekend als Daily Driven Exotics.

Alleen hadden de heren niet een geheel vlekkeloos entree in Amsterdam, de welbekende SVJ werkte niet helemaal meer naar behoren. Dit bleek door een probleem met de accu. Gelukkig hebben de heren van Absolute Motors vannacht kunnen verhelpen en kunnen de bekende YouTubers weer hen weg vervolgen.

Kijkers van het event vonden het toch wel een ‘tegenvaller’. De drukte scheen extreem te zijn geweest en de auto’s (wat er ook niet te veel waren) waren voor het publiek maar kort te zien. Mensen stonden uren te wachten en vonden erg ongeorganiseerd overkomen.

Dit is niet de eerste keer dat een grote autorit in Nederland start en/of kruist. In 2019 was de start van de StreetGasm 2000 start te zien bij de kuip in Rotterdam. Hier kwamen duizenden mensen op af om te zien hoe de 100+ supercars de stad verlieten om hen weg te vervolgen naar het zon overgoten Italië. Vorig jaar was de start te bewonderen in Amsterdam. Dit jaar werd het iets lastiger om de start bij te wonen, gezien zij afgelopen week van start zijn gegaan vanuit Lissabon, Portugal.

Foto door: StreetGasm

Mike Mes

Vanaf jong al een Hart voor Auto's! Wil niet overdrijven, maar van Multipla tot Chiron. Zolang het wielen heeft.