[Video] Gumball 3000 bij Checkpoint Brabus

[Video] Gumball 3000 bij Checkpoint Brabus

Het zal jullie allen vast niet ontgaan zijn dat gisteren de Gumball 3000 rally naar Nederland kwam. Vanuit Kopenhagen zou er via Duitsland naar Amsterdam worden gereden maar in Duitsland liepen de Gumballers overijverige politie tegen het lijf.

Zoals bekend was er een hele waslijst aan regels opgesteld waar de Gumballers zich in Duitsland aan moesten voldoen. Zo moesten de sponsoren worden afgeplakt, mocht er niet harder worden gereden dan 130 km/h en in mochten er niet meer dan acht auto’s bij elkaar rijden onder leiding van een safety car.

Toch werd op een bepaald moment de gehele Autobahn afgesloten en werd iedereen naar de kant gehaald voor een grondige check. Dit zorgde voor de nodige vertraging en werd de geplande checkpoint bij Brabus in Bottrop door een grote groep overgeslagen en zodoende reden de meesten direct door naar Amsterdam.

YouTuber Gumbal (toepasselijke naam!) was echter naar Bottrop gereden om het een en ander vast te leggen op video. Gelukkig voor hem waren er nog genoeg leuke deelnemers die wél waren doorgereden naar Bottrop en dat is terug te zien in bovenstaande video.

#Gumball3000 in Germany; police everywhere!

Posted by Hart voor Auto's on dinsdag 26 mei 2015


Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.