Grote ravage na Mercedes-AMG E63 crash in Apeldoorn

Grote ravage na Mercedes-AMG E63 crash in Apeldoorn

Dinsdagavond er aan de Arnhemseweg in Apeldoorn een grote ravage ontstaan nadat een auto op hoge snelheid op een geparkeerde auto is ingereden.

De foto’s liegen er niet om: dit is een harde klap geweest. De betreffende auto zou volgens getuigen veel te hard hebben gereden, een andere auto hebben ingehaald, in de berm terecht zijn gekomen en vervolgens tegen een geparkeerde auto geknald zijn. De geparkeerde auto is het tankhuisje in geschoten. Volgens de verschillende verslagen zou er slechts één slachtoffer te betreuren zijn, de bestuurder van de Mercedes-AMG. De man van in de twintig zou zwaargewond naar het ziekenhuis zijn overgebracht. De precieze aard van zijn verwondingen is onbekend, maar uiteraard hopen wij dat hij geen blijvend letsel aan het ongeval zal overhouden. De straat is door de politie voor onderzoek afgezet en dat zal naar verwachting tot na middernacht duren.

De betreffende auto is een Mercedes-AMG E63 S die volgens de kentekengegevens een nieuwprijs vertegenwoordigd van €159.887,-. Onder de motorkap ligt de bekende 4,0-liter V8 BiTurbo met een vermogen van 612 pk en maximaal koppel van 850 Nm.

Foto’s via Persbureau Heitink

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.