GroenLinks wil trajectcontrole op alle snelwegen

GroenLinks wil trajectcontrole op alle snelwegen

Met de invoering van een maximumsnelheid van 100 km/h in het vooruitzicht, is het de vraag hoe dit gehandhaafd gaat worden. Eerder liet een woordvoerder van de politie al wel weten dat de handhaving blijft zoals deze is, dus met hetzelfde aantal mensen en middelen.

Desondanks verwacht de politie wel een stijging aan bekeuringen aangezien men op 100 km/h wegen vaker te hard rijdt dan op 130 km/h wegen. Toch wil GroenLinks dat geen enkele hardrijder in de toekomst nog aan een bekeuring ontkomt. Zij willen namelijk dat er op elke snelweg een trajectcontrole komt. “Waarom niet?”, zegt Kamerlid Laura Bromet desgevraagd in het actualiteitenprogramma Buitenhof. Zij vindt het huidige aantal trajectcontroles te weinig en vind dat bovendien dat de maximumsnelheid van 100 km/h altijd moet gelden. Het is namelijk zo dat je straks tussen 19:00 en 06:00 uur nog wél 130 km/h mag rijden op bepaalde stukken snelweg.

Daarnaast willen PvdA-leden nóg langzamer rijden. Om de stikstofcrisis te lijf te gaan willen ze dat nog dit jaar de maximumsnelheid op snelwegen rond natuurgebieden naar 80 km/h gaat. ,,Het kabinet gaat nu niet ver genoeg’’, zegt indiener en PvdA-lid Gerard Bosman. ,,In Nederland moet echt véél meer gebeuren om de biodiversiteit, de volksgezondheid en het klimaat te redden.’’

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.