Greenpeace kan hun hart ophalen met de nieuwe Audi E-Tron

Greenpeace kan hun hart ophalen met de nieuwe Audi E-Tron

Audi E-Tron

Je kunt de laatste tijd niet heen om Audi en het PK-gebulder wat zij de markt in schieten in de vorm van allerlei RS-gebadgde krachtpatsers. Maar nu is het de beurt aan een wat meer ecologisch verantwoorde Audi, de E-Tron.

En bij het zien van de eerste beelden, schieten er verschillende gedachten door je hoofd: Een opgehoogde A4 Avant of een platgeslagen Q5 in Jon Olsson-livery, een half gecamoufleerde fabrieksauto of een auto die gebruikt gaat worden voor een NCAP-crashtest. In al die gedachten kunnen wij ons vinden, maar je bent nu aan het kijken naar de auto die de concurrentie aan gaat met de Tesla Model X.

Het wordt de allereerste volledig elektrische Audi welke eind dit jaar op de markt gaat komen. Goedkoop wordt ie niet, bij onze oosterburen is de vanafprijs €80.000,- en ga dus maar vanuit dat je bankrekening hier minimaal €100.000,- slanker wordt na aankoop van de E-Tron.

En dat is geen verkeerde prijs, gezien het feit dat de Model X verkrijgbaar is vanaf €110.000,- in de 70D-uitvoering. Mocht je met je pen uitschieten op de optielijst en alle opties aankruisen, dan ben je zo’n €132.000,- lichter voor een P90D. Daar moet je toch een heel dikke E-Tron van samen kunnen stellen. Over een ding kunnen we het eens zijn: dit is het meest serieuze rivaal voor de Tesla Model X tot nog toe.

En Audi gaat serieus werk maken van hun positie op de markt van elektrische auto’s, want er staan vanaf volgend jaar drie volledig elektrische auto’s in de planning, inclusief een vierdeurs Gran Turismo. Op dit moment ondergaat de lichtelijk gecamoufleerde Audi E-Tron de laatste tests op vier continenten, waar hij onderworpen wordt aan ieder type weer en ondergrond. En die laatste tests zijn nodig, want er zijn al 3.700 E-Tron’s gereserveerd vanuit Noorwegen!

Audi E-Tron

Audi E-Tron

Audi E-Tron

Audi E-Tron

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.