Gratis versie van Flitsmeister nutteloos?

Gratis versie van Flitsmeister nutteloos?

We kennen het allemaal wel, voordat je wegrijdt doe je altijd even Flitsmeister aan om er zeker van te zijn dat we geen bekeuringen krijgen. Je kent het wel: je wil snel naar huis, rijdt lekker hard door en krijgt dan die melding van Flitsmeister. Vol in de ankers, saved by the bell! Die CJIB enveloppen in de brievenbus zien we toch liever niet. Nu is er bij Flitsmeister een verandering doorgevoerd en vragen wij ons af, is het inmiddels verplicht om te betalen voor Flitsmeister?

flitspaal
bron: www.ad.nl

Is de gratis versie nu nutteloos?

Je kon Flitsmeister lange tijd gebruiken zonder ervoor te betalen (en dit kan nog steeds). Het bood handige functies zoals het tonen van je gemiddelde snelheid tijdens trajectcontroles en je werkelijke snelheid in plaats van de snelheid die je dashboard aangeeft. Helaas heeft Flitsmeister een update uitgevoerd waarbij deze functies zijn verdwenen. Nu is het niet meer mogelijk om je gemiddelde snelheid te zien en ook je huidige snelheid wordt niet meer weergegeven. Je ziet alleen nog maar de toegestane snelheid, zonder verdere informatie over je snelheid. Dit is behoorlijk irritant! Ook start de app niet meer automatisch op en verbind het niet meer met Carplay. Is de gratis versie nu nutteloos?

Supercar automotive 402

Voordelen van de betaalde versies

Tot nu toe waren we eraan gewend dat het gratis Flitsmeister-abonnement alle functies bood. Helaas is dit nu niet meer het geval. Sinds enkele dagen kun je je snelheid en gemiddelde snelheid tijdens trajectcontroles niet meer zien, en we begrijpen waarom. Flitsmeister heeft de abonnementen aangepast, waardoor deze functies nu alleen beschikbaar zijn bij minimaal het Pro-abonnement. Sinds kort moet je dus ook het PRO-abonnement hebben om Flitsmeister te kunnen koppelen met je Apple CarPlay / Android Auto. Bovendien kun je met een gratis abonnement niet meer automatisch verwachten dat Flitsmeister opstart, dus je moet de app zelf aanzetten. Eigenlijk alle functies die wij kennen uit de gratis variant die zitten nu in de betaalde variant. Dus de voordelen zijn, dat je alles hebt zoals je gewend bent.

Flitsmeister PRO lidmaatschappen
bron: www.flitsmeister.nl

Wat kunnen we hieruit concluderen?

Wat we hieruit kunnen afleiden, is dat Flitsmeister een slimme zet heeft gedaan. Alle functies die voorheen gratis waren, vereisen nu opeens een betaling. Het feit dat je je snelheid niet meer kunt zien, de app niet meer automatisch start, en het onmogelijk is om met Apple CarPlay en Android Auto te verbinden, wijst daarop. Hierdoor kunnen we concluderen dat het betalen voor de premiumversie van Flitsmeister nu bijna noodzakelijk is geworden. De gratis versie is niet per se slecht, maar we missen wel enorm de vertrouwde functies. Dus is de gratis versie nutteloos? Niet per se, maar als je alle handige functies van Flitsmeister wilt behouden, dan is de overstap naar de betaalde versie wel aan te raden. Hoewel we het jammer vinden, is het gelukkig maar een kleine investering per maand. En dat is altijd nog voordeliger dan regelmatig hoge snelheidsboetes moeten betalen.


Anita Polet

Anita is dol op motoren en (super)cars! Het liefst met zoveel mogelijk herrie zo hard mogelijk.