Drugscrimineel rijdt gouden Mercedes-Benz CLS63 AMG

Drugscrimineel rijdt gouden Mercedes-Benz CLS63 AMG

Gouden Mercedes-Benz CLS63 AMG - www.hartvoorautos.nl

Wat moet je als crimineel zijnde niet? Juist ja; opvallen!

Dat heeft de voormalig eigenaar van deze CLS63 AMG niet helemaal begrepen. Bovenstaande foto’s zijn gemaakt op het opslagterrein van de Rotterdamse politie en de auto was tot voorheen in het bezit van een persoon die nu wordt verdacht van het smokkelen van cocaïne en het witwassen van crimineel vermogen. Autoblog.nl deed onderzoek naar de goudkleurige AMG en kreeg van de politie te horen dat dit niet het enige was wat in beslag was genomen. Enkele andere dure auto’s, vier speedboten, twee sloepen en zo’n kwart miljoen euro aan contant geld, werden eveneens in beslag genomen.

Naar aanleiding van een eerdere vangst van cocaïne werden vijf verdachten aangehouden door Het HARC-team Rotterdam, een samenwerkingsverband van Zeehavenpolitie, Douane en Fiod. Verder werd er tijdens het onderzoek nog eens bijna 400 kilo cocaïne uit zee gevist.

Mercedes-Benz CLS63 AMG
De Mercedes-Benz CLS63 AMG in kwestie is er een van het type C218 en heeft een 5,5 liter V8 Biturbo aan boord. Met 525 pk en 700 Nm vliegt deze in 4,4 tellen naar de 100 km/h. Kies je voor het Performance Package, dan krijg je de beschikking over 557 pk en 800 Nm. Uiteraard is de topsnelheid begrensd op 250 km/h. Haal je deze eraf dan accelereert hij moeiteloos door naar de 300 km/h.

Mercedes-Benz CLS63 AMG - www.hartvoorautos.nl
De Mercedes-Benz CLS63 AMG is oorspronkelijk bruin van kleur. (Foto door Wesley Vastenhout)

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.