Gouden “M3” te koop voor mooi prijsje

Gouden “M3” te koop voor mooi prijsje

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat vooral bij auto’s altijd zo. Zo ook hier, voor een schamele prijs van 14.950 euro kan je deze gouden BMW “M3” op de kop tikken. Maar je hoeft maar eventjes te kijken en je ziet al dat er iets niet helemaal klopt.

Juist, het is helemaal geen M3. Wel is er geprobeerd om het uiterlijk wat op te pimpen zodat het in ieder geval heel wat lijkt. Wat het wel is, is een 320i. Met een 184 PK en 270 Nm sterke vierpitter onder de kap gaat het lang niet zo snel als een echte M3. Deze 3-Serie heeft bijna de volle M3-treatment gekregen en heeft nieuwe bumpers, de bekende vier uitlaten, en de lip op de kofferklep. Uiteraard kon de M-badge ook niet ontbreken. Wat wel kon ontbreken is de Powerdome – de bult op de motorkap – en de kieuwen achter de voorwielen. Ook zijn de zijspiegels nog standaard.

Als je aan de buitenkant niet zag dat het geen echte M3 betreft, merk je dat meteen wanneer je instapt. Zo neem je geen plaats in dikke sportstoelen, maar zit je op de standaard stoelen. Ook is er geen sportstuur te bekennen. Het interieur is wel wat opgeleukt door de trim op het dashboard in de exterieurkleur te wrappen, goud dus.

Voor 14.950 euro kan je dus een echte neppe M3 rijden, misschien dat sommigen er wel in trappen. Voor dit geld kun je ook een normale 320i kopen, of als je een auto op leeftijd niet erg vind kun je ook een snellere BMW kopen.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.