Golf R Variant spyshots beloven veel goeds!

Golf R Variant spyshots beloven veel goeds!

De nieuwe VW Golf 8 is de laatste tijd veel te zien op Instagram en ook bij ons op de pagina, voornamelijk als GTI of R uitvoering.

Toen wij de Golf 8 R Variant voorbij zagen komen, voelden we ons haast verplicht om daar ook even op in gaan.

Aan de spyshots te zien zijn alleen de R-badges verborgen, hoewel we het gevoel hebben dat het onderste gedeelte van de achterbumper ook slim is vermomd door middel van tape in carrosseriekleur. De Golf R Variant zal dienen als de versie van Volkswagen op de SEAT Cupra Leon Sportstourer, hoewel de VW iets meer vermogen en koppel heeft.

Onder de motorkap zou dezelfde 2.0 liter benzinemotor met turbocompressor moeten zitten met 315pk en 420 Nm koppel. De Golf R Variant wordt alleen als AWD leverbaar, compleet met een zeventraps automaat met dubbele koppeling. Daarnaast zal de VW Golf 8 R een indrukwekkende 0 naar 100 km / u sprint hebben van zo’n 4,7 seconden!

Nu de bekende camowrap van de auto is verdwenen zal de officiële release van de Golf 8 R Variant, ook niet lang meer worden uitgesteld. De spashots beloven in ieder geval veel goeds. Wij hopen gauw dieper op deze gave Variant versie van de Golf R in te kunnen gaan. Voor nu moeten wij het nog even doen met de spyshots.

Thomas Heule