Golf 8R ABT: Dit wil je hebben!

Golf 8R ABT: Dit wil je hebben!

Wanneer er een nieuwe Golf R op de markt komt, kunnen wij natuurlijk niet wachten om hem te zien. En wanneer ABT hun magie los heeft gelaten over die nieuwe Golf R zijn we helemaal niet meer te houden!

Abt-normaal!

De Golf 8R is van zichzelf al een erg potente jongen: 320 paarden onder de kap, 420 Newtonmeters, driftmodus. Met deze functies is de 8R al een groot feest. Maar de Golf 8R van ABT maakt het nog bonter: 384 pk en 470 Nm aan koppel. Wat dit doet qua acceleratie is nog niet bekend, maar waar de standaard acceleratie al 4.7 naar de 100 is, zal dat sprintje nu in ongeveer 4 seconden geklaard zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de toename van de ‘funfactor’.

Exterieurwijs onthoud ABT zich op dit moment nog van aanpassingen, enkel zien we de kenmerkende ABT-stijl velgen terug. Maar ze communiceren wel al dat er een nieuw setje verlagingsveren en op maat gemaakt uitlaatsysteem onderweg is voor de 8R. Wij wachten geduldig af.

Maar voor in de tussentijd: bel jij de bandenboer alvast voor een nieuw setje rubber rondom? Dan gaan wij alvast een rondje driften!

Bron: Abt-Sportsline.com

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.