Golf 8 GTI vs BMW 128ti, wie eist de kroon op?!

Golf 8 GTI vs BMW 128ti, wie eist de kroon op?!

Met twee nieuwe topmodellen op de markt, de BMW 128Ti en de Golf 8 GTI kon een test en wedstrijd tussen de twee niet lang wegblijven…

De Golf GTI is al jaren een auto waar vele van wegdromen, de bekende viercilinder, de twee grote uitlaten en de agressieve bumpers. Een succesnummer kunnen we het inmiddels wel noemen. Lang waren er weinig echte rivalen voor een Golf GTI en stonden in het korte lijstje onder andere een Mini Cooper S, Ford Focus ST en de Audi S3.

Inmiddels heeft BWM ook een poging gewaagd om het mooie segment te betreden. Dit met de nieuwe BMW 128Ti.
Een auto beschikbaar vanaf €49.900. In de 128Ti ligt een viercilinder motor met turbo’s wat goed is voor 265pk!
Hierdoor stuift de BMW in 6,1 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Naast de vermogens upgrade ten opzichten van een “normale” 1 Serie, zal de 128Ti ook voorzien zijn van een sportiever onderstel wat zorgt voor veel rijplezier en controle over de auto. Daarnaast is de auto 80 kilogram lichter dan de grote broer, de BMW M135i.

Om de 128Ti er echt uit te laten springen is de auto voorzien van stoere stylingssets, zoals in het interieur, waar het 128Ti logo telkens terug komt. En aan de buitenkant van de auto met de vele rode, sportieve accenten.

Voor de Golf GTI liefhebbers onder ons, de nieuwe Golf 8 GTI! Een auto beschikbaar vanaf €50.990.
In de Golf 8 GTI ligt de welbekende 2.0 liter TSI viercilinder motor, die de 245 paarden produceert. Maar liefst 15pk meer ten opzichten van de voorganger. Deze extra paarden zorgen voor een 0 naar 100 kilometer per uur sprint in 6,2 seconden. Het nieuwe strakke design van de GTI zorgt voor een sportieve uitstraling, met de rode remklauwen, verlaagde wielophanging en de chrome uitlaattips heb je een echt snoepje voor het oog.

Nu de twee rivalen beschikbaar zijn voor de verkoop en om het tegen elkaar op te nemen kon de test dus niet lang worden uitgesteld. Wij vonden er een op een Frans YouTube kanaal, met verbluffende resultaten moeten we zeggen.

Thomas Heule