“Goldy” de Civic, eet Lambo’s als ontbijt

“Goldy” de Civic, eet Lambo’s als ontbijt

Je kon er tijdens Hart voor Auto’s Showtime niet omheen, de goud kleurige Honda Civic van Maruli. Hij is al jaren lang een bekende naam in de drag race wereld, maar na afgelopen weekend kan niemand meer om hem heen. Hij heeft tijdens de drag race wedstrijden afgelopen zondag op Assen bewezen wat hij samen met zijn 1000+PK Civic in huis heeft.

Zoals je op de foto hierboven kunt zien is de auto niet helemaal ‘stock’ meer. De auto heeft nu namelijk maar liefst 1040PK(?!) en 980nM koppel. Combineer dit met een auto van net 1000KG, vierwiel aandrijving en je krijgt “Goldy”. De auto is al een enige tijd in de bouw, maar is nu eindelijk af en domineerde de strip tijdens de Hart voor Auto’s Showtime Dragrace.

Een van de meest opvallende dragrace’s van de dag was tussen Goldy & DutchPerformante (Chahid). Het publiek ging uit hun dak toen bekend werd dat de Civic gehakt maakte van de Lamborghini! Want wie had dat gedacht, een (tevens handgeschakelde) Civic wint van het vlaggenschip van Lamborghini.

Hoe deze Civic dit vermogen behaalt? De heren bij SNEAKY-TUNING hebben de auto van top tot teen aangepakt. Het hart van de auto is een B18C met precision 6466 gen. 1 turbo, dit samen met de vierwiel aandrijving zorgt voor een niet alledaagse ‘plug and play’ build dus. Combineer dit met een rijder als Maruli, dan krijg je het geweld wat je hieronder kunt zien…

Mike Mes

Vanaf jong al een Hart voor Auto's! Wil niet overdrijven, maar van Multipla tot Chiron. Zolang het wielen heeft.