Zo ‘lijkt’ jouw auto sneller te gaan

Zo ‘lijkt’ jouw auto sneller te gaan

Het upgraden van je auto kan veel geld kosten, maar hoeft niet altijd zo duur te zijn. Daarom hebben wij een aantal handige tips onder elkaar gezet hoe jij een snellere auto krijgen, budget editie!

Gewicht is alles

De goedkoopste manier om een snellere auto te krijgen is door dingen te verwijderen in de plaats van toe te voegen. Door ‘onnodig’ gewicht uit je auto te verwijderen, hoeft je auto minder moeite te doen om zich te verplaatsen. Denk aan; isolatie, onnodige stoelen/achterbank, interieurdelen.

Het verwijderen van onderdelen zorgt er ook voor dat het in de auto een stuk luidruchtiger zal worden. Of dit een ideaal is voor je daily-driver, laten wij daarom in het midden.

Maar let op, houd wel rekening met de veiligheid van jou en de inzittende.

Uitlaat zorgt voor beleving!

Een andere goedkope optie is door ervoor te zorgen dat je auto meer geluid maakt, en dan bedoelen wij niet door de speakers.

Mocht je handig zijn met een zaag en iemand kennen met een las apparaat, kun je ervoor zorgen dat het in ieder geval voelt alsof je een stuk harder gaat. Je moet wel opletten welke demper je verwijderd. Het is namelijk niet toegestaan om je katalysator weg te halen. Deze zorgt er onder andere voor dat je auto niet te veel uitstoot. Ook zal er tijdens de APK altijd gekeken worden of je auto een katalysator heeft. Ook moet je auto aan de decibel norm voldoen, en mag je dus niet te veel lawaai maken. Zo riskeer je een boete of zelfs een WOK.

Wat geluid doet met een auto laten de YouTubers Koen en Sven goed zien op hun YouTube kanaal. Zij hebben een ‘saaie’ 107 de nodige upgrades gegeven, waardoor de auto een stuk meer pit lijkt te hebben.

Niet alleen de uitlaat…

Het is niet alleen de uitlaat welke ervoor zorgt dat je auto sneller lijkt te gaan. Door een open luchtfilter te installeren klinkt het meteen alsof je er 40PK bij krijgt.

Dit komt door het aanzuigen van het luchtfilter. Het sportieve geluid hiervan doet lijken alsof je meteen flink wat vermogen erbij krijgt. In sommige gevallen is dit ook zo, maar let er wel op dat het filter geen hete lucht aanzuigt. Dan zal de motor juist vermogen inleveren.

Al jaren lang is er een strijdt tussen mensen die beweren flink meer vermogen te krijgen door het installeren van een luchtfilter. Fabrikanten roepen al jaren lang cijfers over wat er te winnen valt met een open lucht filter, maar de daadwerkelijke cijfers wijken nog altijd af van wat veel beweren.

Andere velgen

Dat lees je goed, andere velgen. Andere velgen zorgen niet alleen voor een ander uiterlijk aan je auto. Het kan namelijk ook zijn dat je 0-100 tijd vors toe neemt door andere velgen onder je auto te monteren.

Het is daarom altijd handig om te kijken naar wat het gewicht is van de velgen die je gaat kopen. Een kleine bijkomstigheid is ook dat je velgen invloed hebben op het verbruik van je auto! Vaak zijn goedkopere velgen zwaarder van gewicht en is het dus onderaan de streep goedkoop-duurkoop.

Mike Mes

Vanaf jong al een Hart voor Auto's! Wil niet overdrijven, maar van Multipla tot Chiron. Zolang het wielen heeft.