Goed of slecht nieuws? Tweedehands auto niet eerder zo duur

Goed of slecht nieuws? Tweedehands auto niet eerder zo duur

Misschien is nu niet hét moment om die opgeslagen i30N te bezichtigen.

Tweedehands auto, tweedehands, nieuw, automarkt, AutoScout24, hatchback, opmerkelijk

Het wereldwijde chiptekort zorgt er momenteel voor dat veel autoliefhebbers hun plannen voor een volgende auto even moeten parkeren, óf juist nu overwegen om afstand te doen van hun ‘daily driver’.

De tweedehands auto blijft maar duurder worden

Maar dat prijsstijgingen op de automarkt zo hoog opliepen, hadden we misschien niet helemaal verwacht. Nog nooit betaalde je voor een tweedehands auto zo veel als afgelopen maand. Volgens online-autoplatform AutoScout24 betaalde de nieuwe eigenaar namelijk gemiddeld 24.428 euro.

Dat is een stijging van meer dan 10 procent in vergelijking met begin dit jaar. In juli merkte auto(ver)kopers al een hoger bedrag op de tweedehandsmarkt. Die piek was slechts 2,6 procent lager dan de huidige situatie.

Hot hatches zijn ook ‘hot’ op de markt

Met name kleine auto’s – denk aan alle ‘hot hatches’ op de markt – zijn flink in prijs gestegen. De gemiddelde prijs voor deze groep tweedehands auto‘s ligt rond de 14.065 euro. Een middenklasser had minder last van de stijging, maar ook hiervoor betaal je gemiddeld 24.616 euro.

Heb je dus oog op een tweedehands auto, is nu het moment om dit serieus te overwegen.

Bron: © AutoScout24

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.