Gloednieuwe McLaren 765LT volledig uitgebrand!!

Gloednieuwe McLaren 765LT volledig uitgebrand!!

De nog snellere versie van de McLaren 720s, de 765LT, is pas net uit. Maar uit Amerika komt nu al verschrikkelijk nieuws..

Er is één McLaren 765LT minder in de wereld nadat er een in vlammen opgingen in Upper Gwynedd Township, Pennsylvania, net ten noorden van Philadelphia. De brand vond plaats terwijl de auto aan het tanken was bij een tankstation. Er waren geen verwondingen, behalve het gebroken hart van de eigenaar door het verlies van deze machine met beperkte oplage.

Volgens de brandweer waren er twee uur lang bemanningen ter plaatse om de brand te blussen. Ze waren niet in staat om de vlammen te doven voordat de McLaren verbrandden tot een stapel metaal en gesmolten plastic. Het enige carrosseriepaneel dat nog herkenbaar was, was de motorkap.

De brandweer specificeert de oorzaak van de brand niet, maar de afbeeldingen suggereren dat het op de een of andere manier verband houdt met het bijtanken van het voertuig.

De foto’s van de nasleep geven aan dat er geen manier zal zijn om deze auto te repareren. De monocoque is niet eens meer zichtbaar. De enige mechanische componenten die nog herkenbaar zijn, zijn stukjes van de ophanging en de uitlaatpijpen.

McLaren heeft slechts 765 exemplaren van de 765LT gemaakt. Het model is uitgerust met een 4,0 liter twin-turbo V8 die 755 pk en 800 Newtonmeter aan koppel levert. Een getweakte zevenversnellingsbak met dubbele koppeling schakelt 15 procent sneller dan een 720S. Het model kan in 2,7 seconden 100 kilometer per uur halen. Het bedrijf maakte volledig gebruik van koolstofvezel en andere lichtgewicht materialen om 80 kilo af te werpen ten opzichte van de 720.

De 765LT had een oorspronkelijke vraagprijs van €412.000,- . We verwachten dat de verzekeringsmaatschappij van de eigenaar niet al te blij is met het vooruitzicht om deze claim af te wikkelen.

Thomas Heule