Gloednieuwe Audi RS Q8 belandt in het water!

Gloednieuwe Audi RS Q8 belandt in het water!

De betreffende Audi RS Q8 stond pas 22 dagen op Nederlands kenteken…

Op de Kerkweg in Reeuwijk ging het dit weekend goed mis; een Nederlandse Audi RS Q8 belandde daar door nog onbekende oorzaak in het naastgelegen water. Gelukkig kunnen we melden dat er bij het ongeval geen gewonden zijn gevallen, de auto is er iets minder goed vanaf gekomen. Op dit moment is het niet te zeggen of de Audi volledig is afgeschreven of dat ‘ie nog te redden is.

Volgens de RDW-gegevens is de Audi RS Q8 op 04-01-2020 op Nederlands kenteken gezet en bedroeg de nieuwwaarde een flinke €248.901,-. De Audi RS Q8 maakt gebruik van een 4,0-liter V8 met twee turbo’s en een mild hybride systeem om 600 pk en 800 Nm koppel te ontwikkelen. Dankzij dit vermogen en koppel kan de grote SUV vanuit stilstand in slechts 3,8 seconden de 100 km/h bereiken, waardoor hij slechts twee tienden van een seconde langzamer is dan de machtige Lamborghini Urus. De 0 tot 200 km/h sprint duurt 13,7 seconden en daarmee is β€˜ie 0,9 seconden langzamer dan de Urus. De topsnelheid ligt op 250 km/h tenzij je het Dynamic Package Plus aanvinkt op de optielijst, dan kun je door tot 305 km/h. Wij kwamen eerder deze maand tot 303 km/h!

Dit bericht bekijken op Instagram

Bestuurder stuurt 20 dagen oude Audi Q8 RS van 2,5 ton het water in Reeuwijk Reeuwijk – Een trotse bezitter van een Audi Q8 RS zal zijn ritje over de Kerkweg in Reeuwijk nog heel lang herinneren, door een nog onbekende oorzaak ging het mis en stuurde hij de 20 dagen oude Audi het water in. De auto met een fiscale waarde van 249.000 euro kwam volledig in de sloot tot stilstand. De bestuurder raakte niet gewond. Een berger heeft de dure auto uit de sloot getakeld, of de auto is afgeschreven is niet bekend maar ronddobberen in het water is over het algemeen niet bevorderlijk door technische staat van de auto. Foto’s : Remco Gerritsen /// #autotewater #politie #water #hulpverlening #ongeval #auto #verkeersongeval #berging #hulpdiensten #sloot #AutoTeWater #ongeluk #natpak #prio1 #q8rs #audisuv #q8 #audirsq8 #audiq8 #rsq8 #audirs #audi #audisport #q8audi

Een bericht gedeeld door π”»π•’π•Ÿπ•šΓ«π• 𝕍𝕖𝕣𝕀π•₯π•–π•–π•˜α΅›α΅‰Κ³αΆ¦αΆ αΆ¦α΅‰α΅ˆ (@112fotografiehm) op

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.