Getest: Rolls Royce Corniche IV S

Getest: Rolls Royce Corniche IV S

Met een hart voor auto’s reden wij de Rolls Royce Corniche IV s, voor zover je het rijden kunt noemen. Wanneer je achter het stuur kruipt van deze Rolls heb je namelijk het gevoel dat je in een grote sloep zit. Deze auto vaart/zweeft over de weg, maar is dat nou wel zo leuk?

Ja, ook al stel je niets voor, heb je niets bereikt in je leven en heb je geen gevoel bij auto’s dan voel je jezelf in deze wagen ontzettend belangrijk. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om een auto van dit kaliber te rijden, want deze handgebouwde topklasse cabriolet is met een productieaantal van 25 stuks behoorlijk exclusief te noemen!

We moeten het genoegen nemen met een 6.7 liter grote V8,  deze levert 220 PK. Het is geen trage auto, maar vermogen en snelheid is nou precies wat we niet belangrijk vinden bij deze chique bolide…

Wanneer de zware kluisdeuren zich met de chromen drukknoppen op de handgreep openen, treed je binnen in een oase van leder en hout. Plastic hoort bij een massaproduct, en is dan ook een materiaal wat vrijwel niet te vinden is in het interieur van de Corniche!

Voor zover wij weten is dit ook het enige ”S” model uit 1995, met 1200 km op de teller en een complete historie, dat maakt deze auto nog eens extra speciaal…

Bekijk de video en reageer!

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.