Getest: Mercedes-Benz E63 AMG

Getest: Mercedes-Benz E63 AMG

Er was een tijd dat Audi, BMW en Mercedes-Benz een enorme pk-strijd hadden. Vandaag de dag is het een strijd welk merk het meeste rijplezier kan bieden tegen een zo laag mogelijke CO2 uitstoot, dit zorgt er namelijk voor dat er minder BPM wordt geheven en zo wordt de auto in aanschaf iets voordeliger. De vraagt luidt: Is het Mercedes-Benz gelukt om met de minste Pk’s (525) toch de leukste supersedan neer te zetten?

De supersedan van Mercedes-Benz, de E63 AMG levert standaard 525 pk, heeft een koppel van 630 nm en sprint van 0 – 100 km/h in 4.5 seconden. Dit zijn natuurlijk getallen waar je je als eigenaar van deze bolide helemaal niet voor hoeft te schamen. Deze specificaties zijn leuk om te weten maar is dat dan alles? Nee, AMG levert zo een goede auto, dat ze getalletjes niet meer interessant zijn. Het onderstel van de E-Klasse is helemaal aangepast door AMG en stuurt dan wel zo strak dat je zelfs met deze 1840 kilo zware wagen heel veel rijplezier kunt beleven. Over de motor nog niet gesproken want wat klinkt die 6.2 liter grote V8 lekker zeg, het is werkelijk waar een genot om met ramen open door een tunnel te vlammen!

De motor gewoon even starten is al een plezier op zich. De diepe stem komt van erg diep en doet je meteen glimlachen. Onderweg verdwijnen de achterliggers met een klein streepje gas al snel uit het zicht, maar met een stevige trap op het gaspedaal moeten de achterwielen alle zeilen bijzetten om de ongebreidelde kracht te verwerken.

De automaat laat zich in vier verschillende modi bedienen. De comfortstand is de meest aangename en voldoet bij een gewone rit, al kun je met zo’n motor niet ‘gewoon’ rijden. In Sport-modus voelt alles nog een stuk sportiever aan en Sport+ doet daar nog een schep bovenop. Een stand die je in een rustige of stedelijke omgeving zeker moet vermijden. Manueel schakelen kan ook, met schakellepels achter het stuur. Een dikke plof in de uitlaat laat bij elk schakelmanoeuvre gegarandeerd de buurt opschrikken. Discreet? De versnellingsbak werkt ongelooflijk snel en kan de vergelijking met de nieuwste bakken met dubbele koppeling best aan.

Uiteraard word je in deze sportieve versie meer door elkaar geschud dan in een klassieke E-Klasse. Toch filtert de ophanging uitstekend en is de E63 AMG zelfs de meest comfortabele auto met meer dan 500 pk. Je hoort de motor nadrukkelijker dan in de gewone versie, maar de diepe stem klinkt erg aangenaam. De optionele massage stoelen zorgen voor veel steun bij het stuurwerk, wat een leuke gadget!

De E63 AMG is een fantast. Hij combineert het wilde karakter van AMG  met de reiseigenschappen van de gewone E-Klasse. Deze E63 AMG is een echte idealist die in staat is om de eigenaars van een supercar nachtmerries te bezorgen.

Ben jij nu benieuwd hoe ik deze wagen ervaren heb? bekijk de video en reageer!

 

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.