Getest: Hyundai Genesis Coupe 3.8 V6

Getest: Hyundai Genesis Coupe 3.8 V6

Hyundai, een merk die nog nooit eerder een serieuze sportwagen heeft ontwikkeld maar wel een merk met de potentie! Het gaat erg goed met het merk, niet alleen in Nederland maar ook in de rest van de wereld. De Genesis Coupe, een sportieve auto met ruim 300 PK. Deze auto was in de Verenigde Staten al langer leverbaar, Hyundai heeft besloten de auto naar Europa te halen! Is dit een geslaagde actie? 

Als we het gaan hebben over ‘’Waar voor je geld’’ krijgt de Genesis Coupe een 10, bij welke autofabrikant kun jij een 300pk sterke V6 aanschaffen voor nog geen €  50.000,- juist ja, dat lukt alleen Hyundai! Maar de vraag is of er ook daadwerkelijk markt is voor deze auto, ik ben bang van niet.

Dat de auto leverbaar is voor nog geen € 50.000,- is wel af te zien aan het interieur, het materiaalgebruik en de afwerking. Bijvoorbeeld wanneer je de schakel flippers achter het stuurt gebruikt heb je echt het gevoel dat je een radioknop bedient, er zijn merken die dit veel beter doen en dat je ook werkelijk het gevoel hebt dat je een mechanisch deel van de auto bedient!

Over het stuurwerk van deze fraaie Coupe valt niet te twisten, de auto ligt lekker op de weg, door de achterwielaandrijving heb je ook veel gevoel bij wat je doet. Kortom deze auto is een echte rijders auto, deze schaf je aan wanneer je niet geeft om een prachtig navigatie-systeem of een mooi afgewerkt dashboard. Want de 3.8 V6 is wel een heerlijk blok, wij reden de automaat maar ik zal altijd kiezen voor de handgeschakelde versie, velen malen speelser en beter dan de automaatbak.

HartvoorautosNL aankoopadvies: Schaf de auto aan als je een budget hebt tot 50k en niet wilt betalen voor onnodige luxe-snufjes. Want dan krijg je echt waar voor je geld ’’ what you see is what you get’’!

Lisa Schoonderbeek