Getest: Audi A7 3.0 TFSI S-Line

Getest: Audi A7 3.0 TFSI S-Line

De Audi A7 is een  auto die  je meteen opvalt, of je hem nou mooi vindt of niet. Zoiets heb je gewoon nog niet gezien.

Audi A7Audi A7

 

 

 

 

 

 

 

De Audi A7 die wij reden was een 3.0 TFSI met een S-Line pakket. Een niet hele sportieve auto zou je zeggen, maar wij vonden dat deze splinternieuwe Audi wel een test verdiende.

En met die 3 liter TFSI motor is het goed te doen hoor, als je wilt gaat hij er als er als een speer van door!

Die V6 levert dan ook 300pk en een koppel van 440Nm en dat zijn erg nette cijfers voor een zaken auto. Maar heb je dat wel nodig in een auto zoals deze? Het is tenslotte geen sportauto…

Daarentegen is deze auto eigenlijk ook veel te mooi om continue hard mee te rijden, je moet omstanders natuurlijk wel de kans gunnen om naar deze prachtige Audi te kunnen kijken.

Zoals eerder gezegd is dit de S-line, maar waar kun je die eigenlijk aan herkennen? Je kunt kijken naar de luchtroosters in de voorbumper, 20 inch lichtmetalen velgen. Deze vind ik overigens echt prachtig! Op de auto vind je hier en daar wat S-line badges en je kunt de S-line herkennen aan de verchroomde uitlaatsierstukken.

Audi A7Audi A7

 

 

 

 

 

 

 

Het interieur van deze Audi is natuurlijk weer typisch Audi, en daar is niks mis mee! Het ziet er allemaal strak uit, leuke vormen, fijne materialen en je weet welke knop wat doet. Kortom gewoon weer een fijn interieur.

De Audi A7 is een best een grote auto te noemen, toch zit je achterin niet het meest confortable dankzij de aflopende daklijn. Bij Audi hebben ze wel een inkeping gemaakt voor je hoofd, maar met eigenlijk als resultaat dat je met je voorhoofd tegen het dak zit. De beenruimte achterin is daarentegen wel weer erg ruim. De kofferruimte van deze auto is niet de grootste die we gezien hebben, maar zeker niet de kleinste. Je kunt er voldoende spullen in kwijt.

Verder heeft deze A7 een start/stop systeem en samen met de TFSI techniek zorgt dit ervoor dat het verbruik van deze Audi redelijk bescheiden is in vergelijking met andere V6 motoren.

Audi A7Audi A7

 

 

 

 

 

 

 

De Audi A7 is al te koop vanaf 64.000,- Euro. Maar dan heb je hem nog lang niet zoals hij hier staat met de 3.0 TFSI motor, het S-line pakket en allerlei andere leuke snufjes. Wil je hem hebben zoals dit exemplaar moet je met een flinke zak geld komen.

Deze Audi A7 is kost namelijk bijna het dubbele van wat de goedkoopste A7 kost, ruim 120.000,- Euro dus.

Al met al een erg fijne auto waarin je goed voor de dag komt, niet al te vaak hoeft te tanken maar waar je wel veel geld voor moet aftikken. Maar dat ligt er natuurlijk maar net aan welke uitvoering je kiest!

Lisa Schoonderbeek