Gespot: Porsche Panamera TechArt GrandGT

Gespot: Porsche Panamera TechArt GrandGT

Het is niet de eerste keer en ook zeker niet de laatste keer dat ‘ie voorbij komt op Hart voor Auto’s: de Porsche Panamera TechArt GrandGT van DJ La Fuente!

De Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo is onder handen genomen door de Duitse tuner TechArt die er een heuse GrandGT van maakte. Dat betekent een dikke bodykit, strakke velgen en heel veel carbon fiber. Voorlopig moet La Fuente het nog even doen met 680 pk, eenmaal is ingereden zal de auto ook motorisch worden aangepakt. De Porsche werd vandaag door Max Kaptein gespot in Arnhem.

Ook met 608 pk kan de bekende plaatjesdraaier overigens prima uit de voeten. Mede dankzij het enorme koppel van 850 Nm, sprint de 2325 kilogram wegende Panamera in slechts 3,4 seconden naar de 100 km/h. De topsnelheid ligt op een flinke 300 km/h. In Nederland ben je minstens €200.330,- kwijt voor dit topmodel van de Panamera. Volgens de kentekencheck zou het exemplaar van La Fuente zo’n €241.319,- hebben gekost en ik vermoed dat daar de ombouw naar TechArt GrandGT nog niet bij is opgeteld.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.