Gespot: Porsche Cayman GT4

Gespot: Porsche Cayman GT4

Porsche Cayman GT4

Eerder deze maand werd de Porsche Cayman GT4 onthuld via de officiële persplaatjes van Porsche. Op de Autosalon van Geneve zou de auto pas voor het eerst in het echt te zien zijn maar toch werd er onlangs al een Porsche Cayman GT4 in Duitsland gespot.

Deze in Carmine Red uitgevoerde Porsche Cayman GT4 werd gespot bij fabriek van Porsche in Zuffenhause. Om je geheugen even op te frissen: Hij legt een rondje Nürburgring af in 7 minuten en 40 seconden, dat is in ieder geval sneller dan de 911 GT3 en Turbo S van de 997-generatie!

Deze straatlegale circuitauto is gebouwd op basis van de Cayman GTS en maakt gebruik van een 3.8 liter grote zescilinder boxer motor met 385 pk. Dit blok is gekoppeld aan een manuele zesbak waardoor de geoefende rijder een 0 tot 100 km/h tijd kan halen van 4,4 seconden en een topsnelheid van 295 km/h.

De GT4 ligt 30 mm lager op de weg dan de gewone Cayman en is standaard uitgerust met de remmen van de 911 GT3. Zoals bekend van Porsche is er een aardige optielijst waar onder andere carbon-keramische remmen, lichtgewicht kuipen met stoelschalen en het Sport Chrono Package op aan te vinken zijn. De Cayman GT4 is er vanaf € 126.100,- en wordt op de Autosalon van Genève onthuld en in april staat hij al te glimmen bij de dealer!

Porsche Cayman GT4

Porsche Cayman GT4

Porsche Cayman GT4

Porsche Cayman GT4

Porsche Cayman GT4

Foto’s: janb_photography

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.