Gespot: Porsche 718 Cayman GT4 RS!

Gespot: Porsche 718 Cayman GT4 RS!

Waag het niet om de Cayman een ‘poor man’s 911‘ te noemen!

Met een prijskaartje van €146.100,- bevindt de Cayman GT4 zich al lang in het 911-prijsgebied, aangezien hij slechts €2.000 goedkoper is dan een basis Carrera. Kies voor de handbak en het verschil wordt nog eens €1.000,- kleiner. Het laat zien dat Porsche zich geen zorgen maakt over het feit dat de 718 eventueel op de tenen van zijn grotere broer zou trappen. Deze overlap zal worden geaccentueerd met de aanstaande komst van de Porsche Cayman GT4 RS.

Slechts een maand na de onthulling van de GT4 erkende Markus Baumann, ontwikkelingsmanager bij Porsche, de mogelijkheid van een nog meer circuitgerichte RS-variant. Een nieuwe batch spy foto’s stelt ons in staat om de RS in de 718-familie en zijn agressieve aerodynamica beter te leren kennen. Het prototype werd gespot op de openbare weg met een ander aankomend GT-model, de nieuwe 911 GT3.

Je zou in de verleiding kunnen komen te geloven dat het testvoertuig geen enkele camouflage heeft, maar het lijkt erop dat het voorspatbordopeningen verbergt en er is ook een stiekeme vermomming op de hoeken van de voorbumper om de luchtinlaten te verbergen. Afgezien van de ‘look-at-me’-vleugel aan de achterkant die zichtbaar groter is dan die van de GT4, is een andere belangrijke verandering de invoering van wielen met centrale vergrendeling. We kunnen ook opmerken dat de uitlaatuiteinden een iets agressiever ontwerp hebben terwijl ze in een vergelijkbaar ontworpen diffuser blijven.

Foto’s via Motor1.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.